Uutiset

Järjestä kesän juhlat ja tilaisuudet turvallisesti – korona on karmea kuokkavieras

Kesän marjoja kulhossa.
03.06.2021 klo 18:40

​Keravalla todettujen koronavirustartuntojen määrä on onneksi laskenut kevättä maltillisemmalle tasolle, mutta on hyvä muistaa, että epidemia ei ole vielä ohitse. Tartuntariski edelleen olemassa, ja tilanne saattaa heikentyä alueittain nopeastikin. Etenkin kesän juhlien ja tilaisuuksien yhteydessä on hyvä muistaa tarvittavat turvatoimet ja pitää yhdessä huoli siitä, että korona ei tule kuokkimaan.

Koronakuri on löystynyt – huolettomampi ote turvallisuuteen ilmenee joukkoaltistumisina

Alueellisiin kokoontumisrajoituksiin on tullut lähiviikkoina useampia helpotuksia. On kuitenkin huomattava, että esimerkiksi turvavälien pitäminen, sekä pienimmistäkin oireista kotiin jääminen on edelleen tärkeää – virus tarttuu yhtä herkästi kuin ennenkin. Yhtenä ongelmana rajoitusten purkamisessa on niistä aiheutuneet huomattavat joukkoaltistumiset. 

– Lähipäivinä Keravalla on ilmennyt joukkoaltistumisia, mikä viittaa siihen, että niin kutsuttu koronakuri on löystynyt tarpeettomasti ja liian aikaisin, tartuntataudeista vastaava apulaisylilääkäri Tuure Ärling kertoo.

– Meidän kaikkien olisi hyvä muistaa, että tautitilanteen hyvästä suunnasta huolimatta epidemia on edelleen päällä ja uusia tapauksia todetaan, joten turvatoimien noudattaminen on äärimmäisen tärkeää.

Juhli ja vietä kesää turvallisesti – karanteeni tai sairastuminen ei sovi lomasuunnitelmiin

Kesän juhlia ja lomatekemistä suunnitellessa on edelleen erittäin tärkeää huomioida koronaturvallisuus – karanteeniin joutuminen ja etenkin tautiin sairastuminen pilaa lomakauden. Noudatathan myös kesän riennoissa kattavia turvatoimia viruksen leviämisen ehkäisemiseksi!

Suositukset ja rajoitukset koronavirustilanteen vuoksi Keravalla 

Odottaako valmistujaiset, rippijuhlat tai ehkäpä nimiäiset jo nurkan takana? Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut hyviä vinkkejä, miten kesän juhlia voi järjestää ja miten niihin voi osallistua turvallisesti:

  • Järjestä juhlat vain lähipiirille ja harkitse vieraiden saapumisen porrastamista.
  • Pidä juhlat mahdollisuuksien mukaan ulkona.
  • Jos sinulle tulee lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita, peru järjestämäsi juhlat tai osallistumisesi juhliin. Hakeudu välittömästi koronatestiin.
  • Muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia. Vieraita on hyvä muistuttaa käsienpesusta sekä tarjota riittävästi käsidesiä. 
  • Muista riittävät turvavälit myös juhlien aikana. Etäisyys on hyvä muistaa myös ulkotiloissa.
  • Käytä kasvomaskia, kun mahdollista.
  • Varmista, että Koronavilkku-sovellus on ladattuna puhelimeesi ja toiminnassa.
Päivitetty 03.06.2021 klo 18:40