Uutiset

Jokilaaksoon monipuolista asumista ja laajoja virkistysalueita: seuraa verkkoasukasillassa kaavahankkeen esittelyä ti 12.1.

08.01.2021 klo 13:25

​Kaupunki esittelee Jokilaakson kaavahanketta sekä kertoo Keravalla vuonna 2024 järjestettävien asuntomessujen tilanteesta verkossa järjestettävässä asukasillassa tiistaina 12. tammikuuta klo 17.30-19.30. Jokilaakson kaavahankkeen tavoitteena on suunnitella kaava-alueelle monipuolista asumista ja laajoja virkistysalueita sekä mahdollistaa asuntomessujen järjestäminen Keravan kartanon ja Postlarsin tilan läheisyydessä vuonna 2024.


Jokilaakson kaava-alueelle suunnitellaan koteja yli 3 200 asukkaalle, ja suunnitelmissa on rakentaa omakotitaloja, pientaloja, rivitaloja, pienkerrostaloja sekä kerrostaloja.


"Suunnitelmissa ei olla vielä niin pitkällä, että rakennusten ulkonäköä voitaisiin kuvailla kovin tarkasti. Keravanjoen jokilaakson viheralueisiin rajautuvilla korttelialueilla rakennusten tulee kuitenkin olla julkisivultaan ja rakenteiltaan pääosin puuta. Lisäksi rakennukset on suunniteltava alueen kulttuurihistorialliset arvot huomioonottavina kokonaisuuksina", kertoo Keravan kaupungin kaava-arkkitehti Tommi Jääskeläinen. "Asuntomessualueella suunnittelussa ja rakentamisessa tulee myös näkyä messuteemoina olevat kiertotalous, asumisen uudet konseptit sekä kestävä liikkuminen."


Erilaisten asumismuotojen sijoittelulla haetaan ratkaisuja myös Jokilaakson melunsuojaukseen. Korkeammat asuinrakennukset Lahden moottoritien sekä Kytömaantien puolella muodostavat osaltaan melunsuojaa liikennemelua vastaan, mikä mahdollistaa myös pientalojen ja omakotitalojen sijoittamisen alueelle. Lisäksi Lahden moottoritien reunaan rakennetaan melueste, josta osa voidaan korvata rakentamalla toimitilarakennuksia mahdollisimman lähelle moottoritien reunaa.


"Kaavahankkeen mukaiset liikenteen melunsuojaratkaisut mahdollistavat Jokilaakson kehittämisen asuin- ja virkistysalueena", Jääskeläinen jatkaa. "Kaavahankkeen myötä Keravanjoen varteen muodostuu uuden asuinalueen lisäksi monipuolinen ja kaikkia keravalaisia palveleva laaja virkistysalue."


Kivisillan messualueen Pilske-aukio on suunniteltu viihtyisäksi oleskelualueeksi, josta on hulevesialtaan myötä pääsy veden äärelle. Messualueen ja Keravanjoen välissä sijaitsevaan Muinaismuistopuistoon on suunniteltu hulevesikosteikko ja sen läheisyyteen ohjeellinen paikka uimarannalle ja yleiselle saunalle. Lisäksi puistoon on tarkoitus sijoittaa viljelypalstoja, leikkipuisto, urheilupaikkoja sekä polkuverkosto. Alueen lähivirkistysalueille on lisäksi suunniteltu aurinkokukkapeltoa, hedelmä- tai yrttitarhaa sekä luontopolkua.


Jokilaakson kaavahankkeen (2316) luonnokseen ja luonnosvaiheen materiaaleihin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla ja kaavaluonnoksesta voi jättää mielipiteen nähtävilläolon aikana 4.1.-29.1.2021 verkkosivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. Kaavaluonnoksen kanssa nyt yhtä aikaa nähtävilläolevat Jokilaakson kaava-alueen katu- ja puistosuunnitelmat ovat uudelleen nähtävillä suunnitelmien edettyä katu- ja puistosuunnitelmaehdotuksiksi.

Päivitetty 08.01.2021 klo 13:23