Uutiset

Kaupunki tekee kesällä kouluissa ja päiväkodeissa korjauksia sisäilman laadun parantamiseksi

10.06.2022 klo 10:45

​Kaupunki toteuttaa kesällä Killan, Kurkelan ja Kanniston kouluissa sekä lukiossa sisäilman laadun parantamiseen tähtääviä korjauksia, jotka ovat tulleet esille kaupungin kiinteistöissä vuonna 2020 ylläpitoa varten toteutetuissa kuntotutkimuksissa. Kesän aikana valmistuvat Killan koulussa ja lukiossa viime vuonna aloitetut korjaukset. Kesällä sisäilma- ja muita korjauksia toteutetaan sekä suunnitellaan myös päiväkoteihin.


"Kesä on otollista aikaa toteuttaa sisäilma- ja muita korjauksia kouluissa ja päiväkodeissa, koska silloin korjaustyöt eivät häiritse kasvatus- ja opetustyötä tai tilojen käyttöä. Kaikkia korjauksia ei kuitenkaan ehditä saada valmiiksi kesäkuukausien aikana, ja osa korjauksista on myös suunniteltu toteuttavaksi pidemmän ajan sisällä osana muita samassa tilassa tehtäviä korjauksia", kertoo Keravan kaupungin sisäympäristöasiantuntija Ulla Lignell.


Killan koululla ja lukiossa aiemmin aloitetut sisäilman laadun parantamiseen tähtäävät korjaukset saadaan päätökseen kesän aikana. Killan koululla vuonna 2020 aloitetut tiivistyskorjaukset valmistuvat, kun liikuntasalin tiilipintaiset ulkoseinät tiivistetään kesällä.


Kesän aikana myös tiivistetään lukion vanhimman ilmanvaihtokoneen kanavisto. Tiivistyksessä ilmanvaihtojärjestelmän vuotokohdat tiivistetään siten, että ilma virtaa suunnitellusti luokkatiloihin eikä karkaa vuotokohdista hallitsemattomasti alakattorakenteisiin. Toimenpiteen jälkeen ilmamäärät vielä säädetään.


Kurkelan koululla kaupunki parantaa koulun vanhan osan alapohjan tuuletusta uusimalla tuuletusputkia. Lisäksi vanhan osan ilmanvaihtoa parannetaan uusimalla ilmanvaihtokoneen puhaltimia. Lisäksi kaupunki tiivistää Kanniston koulukiinteistössä ensin ilmanvaihtokanavistoa, minkä jälkeen ilmanvaihtojärjestelmä vielä säädetään.


Kalevan päiväkodin peruskorjaustyöt suunniteltiin aloitettavaksi kesällä. Urakkakilpailutuksessa tarjoushalukkuus on ollut kuitenkin alhainen ja saadut tarjoushinnat korkeita. Tämän takia kaupunki joutuu jatkamaan peruskorjauksen laajuuden ja tavan selvittelyä. Tavoitteena on kuitenkin peruskorjaustöiden aloittaminen syksyllä 2022.

 

Kesällä päiväkodeissa tehdään myös muita korjauksia

Kaupunki tekee Kanniston moduulipäiväkodissa korjaustöitä, jotta kiinteistö täyttäisi pysyvän rakennuksen määräykset. Lisäksi päiväkodin yläpohjaa lisälämmöneristetään ja räystästä korjataan. Työt alkavat kesällä ja ne on määrä saada päätökseen syyskuun lopussa. Lisäksi Keravanjoen päiväkodilla tehdään yläpohjan lisälämmöneristystöitä.


Kaupunki priorisoi korjauksia, jotka vaikuttavat tilojen käytön turvallisuuteen ja joilla vältetään mahdollinen rakenteiden lisävaurioituminen. Laajemmat korjaukset toteutetaan kaupungin linjausten mukaisessa laajuudessa korjausohjelmassa päätetyssä aikataulussa ja määrärahojen puitteissa.

Päivitetty 10.06.2022 klo 11:16