Uutiset

Kerava aloittaa riskiryhmään kuuluvien 12–15-vuotiaiden koronarokotukset

Piirroskuva rokottamisesta.
05.07.2021 klo 10:00

​Keravalaiset 12–15-vuotiaat (vuonna 2006–2009 syntyneet) riskiryhmään kuuluvat voivat nyt varata ajan koronarokotukseen. Rokotettavan täytyy olla rokotushetkellä 12 vuotta täyttänyt. Tätä ikäryhmää rokotetaan BioNTech-Pfizerin rokotevalmisteella.

Ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. Jos ajanvaraus ei ole netin kautta mahdollista, voi ajan varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 040 318 3113 (ma-pe klo 9–15).

Lapsi tai nuori voi varata ajan itse, tai huoltaja voi varata ajan puolesta-asioinnin kautta. Ajan voi varata samalla kertaa ensimmäiseen rokotukseen sekä tehosterokotukseen.

THL:n sivuilta voit tarkastaa, kuuluuko lapsi tai nuori riskiryhmään

Lapsen tai nuoren oma suostumus rokottamiseen

Nuorilla koronavirustauti on usein lievä, mutta erityisesti riskiryhmiin kuuluvilla nuorilla on todettu myös vaikeaa tautia. THL kertoo, että Suomessakin nuoria on sairastunut vakavasti ja joutunut koronavirustaudin vuoksi sairaalahoitoon. Tämän vuoksi THL suosittelee rokotusta myös kyseiselle ikäryhmälle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut kirjeen 12–15-vuotiaille, jossa kerrotaan rokotteesta sekä rokotuspäätöksen tekemisestä (pdf)

12–15-vuotiaat voivat päättää rokotteen ottamisesta itse, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi rokotushetkellä lapsen tai nuoren olevan riittävän kypsä tekemään päätöksen rokottamisesta. Jos lapsi tai nuori ei voi tai halua päättää itse rokottamisestaan, tarvitaan huoltajien suostumus rokotteen antamiseen.

THL on laatinut suostumuslomakkeen, jonka voi tulostaa ja täyttää, ja ottaa mukaan rokotuspisteelle saapuessa. Huomaathan, että suostumus tarvitaan lapsen tai nuoren kaikilta virallisilta huoltajilta.

Lataa suostumuslomake koronarokotusaika.fi-palvelusta (pdf)

Toivomme, että huoltajat ja lapsi tai nuori tekevät rokotuspäätöksen yhdessä keskustellen. Teettehän päätöksen rokottamisesta ennen rokotuspisteelle saapumista.

------------

Koronarokotukset Keravalla

Päivitetty 05.07.2021 klo 10:00