Uutiset

Kerava aloittaa vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneiden koronarokotukset - ajan rokotukseen voi varata nyt

Piirroskuva rokottamisesta.
26.01.2021 klo 11:30

HUOM! Uutinen päivitetty 27.1.2021

Torstain ja perjantain 28.1.–29.1.2021 koronarokotusajat ovat täynnä. Ilmoitamme mahdollisuudesta varata ensi viikon aikoja heti, kun tiedämme Keravalle saapuvien koronarokotteiden määrän. Terveyskeskuksen puhelinajanvarauksen kautta jätetyt soittopyynnöt tallentuvat muistiin, eikä ajanvaraukseen tarvitse soittaa uudelleen. Soittajaan ollaan yhteydessä, kun uusia aikoja vapautuu.

-------------------------------------------------------------------

Koronavirusrokotukset vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneille alkavat Keravalla tällä viikolla. Ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä. Sen vuoksi rokotetta suositellaan ikääntyneille.

Aikoja rokotukseen on tällä hetkellä varattavissa torstaille ja perjantaille 28.1.–29.1.2021. Näinä kahtena päivänä rokotus tapahtuu Keravan terveyskeskuksessa.

Avaamme aikoja koronarokotuksiin varattavaksi sitä mukaan, kun rokotteiden saatavuus varmistuu. Tällä hetkellä tiedämme rokotteiden saatavuudesta vain noin viikon kerrallaan. Emme pysty antamaan tarkempaa aikataulua rokotuksien etenemisestä.

Keravan kotihoidon piirissä olevat asiakkaat rokotetaan kotihoidon käynnillä.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Miten varaan ajan koronavirusrokotukseen?

Koronarokotukseen on aina varattava aika etukäteen.

Varaa aika sähköisesti netissä osoitteessa koronarokotusaika.fi

 • ajan varaamiseen tarvitset pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen
Voit varata ajan myös puhelimitse soittamalla Keravan terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon.

 •  puh. 09 2949 3456.
 • Soittoajat: ma–to klo 8.00–15.45 ja pe klo 8.00–13.45.
 • Käytössä on takaisinsoittopalvelu: valitse soittaessasi, että haluat ajan koronavirusrokotukseen ja soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian. Jos kaikki saatavilla olevat rokotusajat ovat täynnä, saat tästä erillisen ilmoituksen viestitse. Puhelinajanvarauksen kautta jätetyt soittopyynnöt tallentuvat muistiin, eikä ajanvaraukseen tarvitse soittaa uudelleen. Soittajaan ollaan yhteydessä, kun uusia aikoja vapautuu.

Huom! Jos haluat peruuttaa tai muuttaa ajan alle 25h ennen varattua aikaa, soita puhelinnumeroon 09 2949 3456 ja jätä meille takaisinsoittopyyntö.

Koronavirusrokotuksia annetaan kaksi annosta ja rokotusväli on 28–42 päivää. Ensimmäisen ajan rokotukseen voit varata itse. Toinen aika tehosterokotteen antamista varten varataan ensimmäisen käynnin yhteydessä.

Rokotukset annetaan 28.1.–29.1. Keravan terveyskeskuksessa

HUOM! Torstain ja perjantain 28.1.–29.1. rokotusajat ovat täynnä. Ilmoitamme mahdollisuudesta varata ensi viikon aikoja heti, kun tiedämme Keravalle saapuvien koronarokotteiden määrän.

---------------------------------------

Torstain ja perjantain 28.1.–29.1. koronavirusrokotukset annetaan Keravan terveyskeskuksessa (Metsolantie 2).

Kuntalaisen rokotukseen pääset terveyskeskuksen odotustilan 7 kautta. Sisäänkäynti on B-ovesta, odota vuoroasi ulkona ja tule B-aulaan aikaisintaan 5 minuuttia ennen aikaasi. Kutsumme sinut aulasta nimellä rokotukseen. Uloskäynti tapahtuu A-aulan kautta.

Tule rokotukseen vain terveenä. Sinun on käytettävä kirurgista suu-nenäsuojusta ja muista huolehtia turvaväleistä, kun asioit terveyskeskuksessa. Ota mukaasi henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.

Autolla pystyy jättämään rokotukseen saapuvan terveyskeskuksen ovelle. Terveyskeskuksen edessä ja kadun toisella puolella on parkkipaikat, joille auton voi jättää.

Joukkorokotusten paikkana tulee toimimaan Anttilan kiinteistö Puuvalonaukion laidalla (osoitteessa Kauppakaari 1). Massarokotukset pyritään aloittamaan viikolla 5 riippuen rokotteiden saatavuudesta. 

Rokotuksen jälkeen on 15 minuutin seuranta

Varauduthan 15 minuutin seurantaan rokotuksen jälkeen. Kaikissa rokotuksissa on mahdollisuus allergisiin reaktioihin, minkä vuoksi rokotuksen jälkeen on odotettava terveyskeskuksen tiloissa.

Tavanomaisia rokotuksen haittavaikutuksia ovat paikallisreaktiot pistoskohdassa, flunssan kaltaiset oireet sekä kuume.

Huomioithan turvallisuuden rokotukseen saapuessasi

Huomioithan muiden rokotukseen saapuvien ja henkilökuntamme turvallisuuden koronarokotukseen saapuessasi.

 • Käytä kirurgista suu-nenäsuojusta ja desinfioi kätesi saapuessasi ja poistuessasi.
 • Pyri tulemaan täsmällisesti varatulle ajalle – omaa vuoroasi joudut odottamaan ulkona ja sisälle pääset aikaisintaan 5 minuuttia ennen rokotusaikaasi
 • Muista turvavälit (vähintään 2 metriä).
 • Saavu rokotukseen yksin. Saattaja voi olla mukana tarvittaessa.

Välitäthän tietoa rokotusten alkamisesta iäkkäille läheisillesi

Lähetämme info-kirjeen postitse kotiin kaikille vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneille. Info-kirjeiden saapumisessa kuitenkin kestää joitakin päiviä. Välitäthän siis viestiä rokotusten alkamisesta ja ajanvarauksesta vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneille läheisillesi!

Rokotusvuorossa ovat nyt vain vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneet henkilöt

Huomaathan, että rokotamme tällä hetkellä vain vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneitä. Pyrimme rokotuksilla suojaamaan ensin merkittävimmässä vakavan koronataudin riskissä olevia henkilöitä. Rokotteita on toistaiseksi saatavilla hyvin rajallisesti, joten emme pysty rokottamaan esimerkiksi nyt rokotusvuorossa olevien läheisiä.

Älä varaa aikaa rokotukseen, jos et ole vielä rokotusvuorossa. Tiedotamme erikseen, kun alamme rokottaa seuraavana rokotusvuorossa olevia. Seuraavaksi rokotuksia laajennetaan vuonna 1945 ja sitä aiemmin syntyneiden keskuuteen.

Muistilista koronarokotukseen saapuvalle

 • Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle
 • Ota mukaasi henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti
 • Saavuthan koronarokotukseen yksin, jos et tarvitse saattajaa rokotukseen saapumiseen ja rokotuksen ottamiseen.
 • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti
 • Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessasi ja poistuessasi
 • Säilytä turvavälit (vähintään 2m) muihin odottaessasi
 • Varaudu jäämään rokotuspisteelle 15 minuutin ajaksi rokottamisen jälkeen

Lisätietoa koronarokotuksista Keravalla
Päivitetty 27.01.2021 klo 18:50