Uutiset

Keravan Kaupungin virtuaalinen itsenäisyyspäiväjuhla lähetettiin Sinkasta

05.12.2020 klo 15:00

Keravan kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlat järjestettiin tänä vuonna virtuaalisesti Taide- ja museokeskus Sinkasta (Katso tallenne täältä).

Tilaisuuden juonsi Vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Anu Laitila. Tilaisuuden ensimmäisessä puheen vuorossa Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu muisti puheessaan sotiemme veteraaneja ja muistutti, että näinä aikoina on erittäin tärkeää noudattaa korona suosituksia. Hän myös korosti toisista huolen pitämistä ja yhdessä tekemistä puheessaan. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marja Suomelalta puhui erilaisuudesta voimana ja Keravalaisesta vahvasta kyvystä kohdata muutoksia ja haasteita. Suomela nosti esiin keravalaiset monipuoliset yhdistykset ja niiden positiivisen vaikutuksen Keravaan.

Vuoden liikkuja ja Kulttuuripalkinto

Itsenäisyyspäivä juhlassa jaettiin vuoden liikkuja- ja Kulttuuripalkinnot. Palkinnot tuli jakamaan Vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Tuija Husari. 

Vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunta palkitsi vuoden 2020 keravalaisiksi liikkujiksi Ritva ja Matti Reposen. Reposen soutupariskunta Ritva ja Matti ovat esimerkillisiä liikkujia, jotka toimivat esikuvina kaikenikäisille keravalaisille. Ritva ja Matti Reponen olivat estyneet vastaanottamasta palkintoa itsenäisyyspäivän juhlassa, mutta lähettivät sydämelliset kiitokset valinnasta.

Keravan kaupungin vuoden 2020 kulttuuripalkinto myönnetään Taiteen kotitalo -hankkeelle. Taiteen kotitalo Keravan Moukaritiellä oli Keravan ja koko pääkaupunkiseudun kesän Kulttuuritapaus. Talolle jonotettiin kaikissa säissä koko kesä ja pitkälle syksyyn. Kävijöitä oli lopulta yli 30 000. Palkinnon tulivat vastaanottamaan Taiteen kotitalon Taiteellinen johtaja Jouni Väänänen ja Vasen käsi Unna Kuittinen. Väänänen tuo esiin, että Taiteen kotitaloa oli tekemässä noin 150 tekijää ja se vaati yhteensä noin 6 henkilötyövuotta. Hän sanoo toivovansa, että projekti toimisi esimerkkinä myös muille Keravalaisille toimijoille, jotka haluaisivat lähteä toteuttamaan erilaista toimintaa, josta voimme kaikki saada lisäarvoa.


Kaupungin kunniamerkit menivät Pentti Enovaaralle, Tuula Komokalliolle, Maija Lansimäelle, Sari Pesulle ja Markku Pulkkiselle

Kaupunki muisti tänäkin vuonna merkittäviä Keravalaisia toimijoita kunniamerkein. Kokoontumisrajoituksen takia kunniamerkkien luovutustilaisuus oli nauhoitettu etukäteen Sinkassa. Ansiomerkit luovutti Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Samuli Isola.

Kunniallisesta toiminnasta kaupunki myönsi hopeisen ansiomerkin Pertti Enovaaralle, joka on toiminut Keravalla luottamustehtävissä yhtäjaksoisesti vuodesta 1993 vuoteen 2020 asti. Enovaara on ollut mm. kaupunginhallituksen jäsen, ja nyt viimeksi sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen.

Pronssinen ansiomerkki myönnettiin kaupunginvaltuutettu ja Keravan Energia Oy:n hallituksen jäsen Tuula Komokalliolle. Komokallio on myös pitkäaikainen kaupungin pääluottamusmies ja kirjaston työntekijä.

Hopeisen ansiomerkin saaja Maija Länsimäki on kunnallisen uransa aikana toiminut kaupunginhallituksen jäsenenä, kaupunginvaltuustossa varavaltuutettuna sekä useiden lautakuntien jäsenenä. Länsimäki on myös toiminut nimistötoimikunnassa, Kerava-seuran aktiivina sekä muissa yhdistyksissä eri tehtävissä. Lisäksi Länsimäki on toiminut Keravan sosialidemokraattisen valtuustoryhmän sihteerinä.

Pronssisen ansiomerkki sai myös Sari Pesu, joka on ollut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2001. Pesu on ollut myös kaupunginhallituksen jäsen. Tällä hetkellä Pesu on sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja sekä Keravan Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja ja yksi ryhmän neuvottelijoista.

Markku Pulkkinen sai pronssisen ansiomerkin työstään urheilun ja liikunnan kentällä. Pulkkinen on vaikuttanut merkittävällä tavalla keravalaisten lasten ja nuorten, ja myös aikuisten mahdollisuuteen harrastaa tanssia ja osallistua tanssin taiteen perusopetukseen Keravalla. Pulkkinen on toiminut Keravan tanssiopiston kannatusyhdistys ry:ssä yhtäjaksoisesti vuodesta 2006, kaupungin edustajana hallituksessa ja yhdistyksen varapuheenjohtajana vuosina 2006-2008 sekä yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2009 lähtien. Pulkkinen on toiminut myös yhdistyksen edustajana Keravan Taidepäiväkotiyhdistys ry:n hallituksessa. Pulkkinen on ansioitunut erityisesti lasten kulttuurin ja tanssin taiteen perusopetuksen vapaaehtoistyöntekijänä jo vuosien ajan.

Runon lukua ja Sibeliusta

Tilaisuudessa esiintyivät näyttelijä Eero Ojalan ja pianisti Nazig Azezianin.

Keravalla asuva näyttelijä Eero Ojala esitti itsenäisyyspäivän teemaan sopivasti suomalaisia runoja Claes Anderssonilta, Kai Niemiseltä ja Eeva-Liisa Mannereelta.

Azezian päätti tilaisuuden tunnelmallisesti soittamalla flyygelillä Jean Sibeliuksen (1865–1957) puu sarja Koivu Op. 75 nro 4 ja Kuusi Op. 75 nro 5. Mainittakoon vielä pianistin upea kultainen kasvomaski, jonka oli muotisuunnittelija Mert Otsamon käsialaa.


Keravan kaupungin virtuaalisen itsenäisyyspäiväjuhla tallenteen, voit käydä katsomassa kaupungin YouTube -kanavalta: Linkki tallenteeseen

Keravan kaupunki toivottaa rauhallista itsenäisyyspäivää!


Päivitetty 05.12.2020 klo 15:39