Uutiset

Kesän liikuntatempaus haastaa keravalaiset kävelemään ja pyöräilemään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

31.05.2021 klo 08:45

Keravan seurakunta järjestää yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa koko kesän mittaisen liikuntatempauksen, jonka tarkoituksena on edistää hyvinvointia liikkumisen avulla ja samalla kerätä varoja Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Teemana on Kävele tai pyöräile hyvää mieltä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Hankkeen tavoitteena on edistää hyvinvointia liikkumisen avulla, kannustaa eri ikäisiä keravalaisia liikkumaan ja tukemaan Yhteisvastuukeräystä. Liikuntatempaus sopii kaikenikäisille, sillä missä tahansa voi liikkua ja reitin lisäksi matkan pituuden voi itse valita. Seurakunnan verkkosivuille on koottu monenlaisia reittiehdotuksia, ohjeet lahjoittamiseen sekä muita lisätietoja Yhteisvastukeräyksestä.

Katso alta Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun terveiset tempauksesta ja Yhteisvastuukeräyksestä.


(Saat suomenkieliset tekstit videoon klikkaamalla videon alareunassa olevaa "Tekstitykset"-kuvaketta, joka löytyy rataksen vierestä)

Yhteisvastuukeräys: Eniten yllätti köyhyys

Yhteisvastuukeräys on kirkon vuosittainen keräys, joka auttaa hädänalaisia uskontoon, syntyperään tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tänä vuonna järjestettävällä yhteisvastuukeräyksellä kerätään varoja kaikkein heikommassa asemassa olevien ikäihmisten tukemiseen ja heidän digitaitojensa kehittämiseen. Keräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueillakin. 

Vuodesta 1950 toiminut Yhteisvastuu on yksi Suomen suurimmista vuosittain järjestettävistä kansalaiskeräyksistä. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tänä vuonna Yhteiskeräys nostaa esiin ikäihmiset ja keräystuotolla autetaan taloudellisessa ahdingossa olevia ikäihmisiä. Keräyksen valtakunnallinen kampanjateema on Eniten yllätti köyhyys.

60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon ulkomaanavun kautta maailman katastrofialueille ja 40 % auttaa Suomessa. Osa keräystuotosta kohdentuu ikäihmisten digitaitoja edistäviin koulutuksiin. Osa kunkin seurakunnan keräystuotosta käytetään suoraan oman seurakunnan alueella. Keravalla apu kohdentuu ikäihmisten henkisen ja taloudellisen ahdingon helpottamiseen yhteisöllisin keinoin. Paikallisen auttamisen mahdollistamiseksi käytössä jokaisella seurakunnalla on omat keräysnumerot. Keravan seurakunnan lahjoitusnumerot ovat MOBILEPAY 72585 ja verkkolahjoitus www.yhteisvastuu.fi/kerava.

Yhteisvastuukeräyksestä, tämän vuoden teeman taustoista ja mm. avun perille menemisestä löytyy laajasti tietoja Yhteisvastuukeräyksen verkkosivuilta ja esimerkiksi keräyksen avaustiedotteesta.

Keravalla keräyspäällikkönä toimii seurakunnan pappi Kristiina Nyman.

---

 

 

 

 


Päivitetty 31.05.2021 klo 09:15