Uutiset

Hyppää pyörän selkään ja suunnista Keravan ja lähialueiden vierailukohteisiin

08.07.2021 klo 10:00

​Miltä kuulosta kesäinen pyöräretki Ollilanlammelle, siitä virkistäytymään Salavapuiston sumukivien vesisumuun ja sen jälkeen taidetta pursuavien Jaakkolan ja Kalevankadun alikulkujen kautta lounas- ja jätskitauolle idylliselle Keravan kartanolle. Keravalla ja lähialueilla on kattava pyöräilyverkosto, jonka varrelta löytyy useita helposti pyöräillen tutustuttavia vierailukohteita. Sopivia kohteita on nyt koottu yhteen kartoille pyöräsuunnistusta varten.


Keravan suunnistuskartan löydät osoitteesta www.kerava.fi/pyöräsuunnistus.  Jos haluat jatkaa pyöräilyä yli kuntarajojen, löydät verkkosivulta myös Järvenpään ja Tuusulan suunnistuskartat sekä yhteisen seutukartan, jolle on koottu kaikki suunnistuskohteet. Karttoja voit käyttää kännykällä PDF-muodossa tai tulostaa kartat kotona käyttöösi. Suunnistuskohteet on viety myös Google Mapsiin. Jos sinulla on Google Maps -sovellus, voit avata linkin https://bit.ly/3qIqc4o ja kohteet avautuvat suoraan kartalle.


Pyöräsuunnistukseen voit osallistua yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa perheen kesken yhdessä polkien. Runsaasta kohdevalikoimasta voit muodostaa mieleisesi suunnistusreitin tai käydä vaikkapa kaikilla kohteilla. Kohteet on jaoteltu virkistyksen, taiteen ja historian kategorioihin.


Keravalta ja lähikunnista löytyy myös paikkoja, joilla voit pysähtyä grillaamaan, syömään tai kahville. Muistathan tarkistaa eri kohteiden aukioloajat etukäteen. Mikäli haluat pistäytyä esimerkiksi museossa vierailemassa, huomioithan myös mahdolliset sisäänpääsymaksut.


Lähde tutustumaan upeisiin ja monipuolisiin kohteisiin ja vietä hauska kesäpäivä satulan selässä Keravan sekä Järvenpään ja Tuusulan pyöräreiteillä!


Kaikille avoin pyöräsuunnistus käynnistyy 8. heinäkuuta ja huipentuu valtakunnalliseen Pyöräilyviikkoon 28.8.-5.9.2021.
Pyöräsuunnistuksen järjestävät yhdessä Kerava, Järvenpää, ja Tuusula. Palautetta kartoista voit lähettää osoitteeseen tony.toyryla@ramboll.fi. 

Päivitetty 08.07.2021 klo 10:06