Uutiset

Lähde Kirsikkapuukierrokselle: ihastele kirsikkapuiden kukintaa sekä kuuntele japanilaista musiikkia ja tarinoita hanamista

12.05.2021 klo 15:15

​Kirsikkapuut ovat puhjenneet kukkaan ja maalaavat Keravan vaaleanpunaiseksi. Lähde ihastelemaan kukkivia kirsikkapuita Kirsikkapuukierroksella, jonka aikana voit kuunnella japanilaista musiikkia ja lyhyitä tarinoita hanamista, pysähtyä piknikille sekä ikuistaa hetkesi kirsikkapuiden katveessa.


"Useimmat Keravalle istutetut kirsikkapuut ovat rusokirsikoita, joiden vaaleanpunaiset kukat puhkeavat aikaisin keväällä lähes lehdettömiin puihin. Lisäksi Keravalla on pilvikirsikkapuita, jotka kukkiessaan näyttävät valkoisilta poutapilviltä", kertoo suunnitteluinsinööri Ulla Eriksson. "Lämpimien säiden johdosta kirsikkapuiden täyskukinta tuli nopeasti ja on juuri nyt parhaimmillaan. Kukinta voi olla ohi noin viikossa. Kirsikkapuukierrokselle lähtöä ei siis kannata lykätä."


Kirsikkapuukierroksella voi omaan tahtiin ihastella Keravan kirsikkapuiden loistoa joko kävellen tai pyörällä. Kävelyreitin pituus on 3 km, ja reitti kiertää ympäri Keravan keskustaa. Pyöräreitin pituus on 11 km, ja siihen voi lisätä myös ylimääräisen 4,5 km lenkin. Kaikkien reittien varrelle on merkitty pysähtymispaikkoja niin kirsikankukkien ihailua kuin piknikkiäkin varten.


Kirsikkapuukierroksen aloitus- ja lopetuskohdan voi valita kierroksen varrelta. Kierroksen aikana voi pysähtyä itse valitsemissaan paikoissa ja kuunnella 10 kierrosta varten nauhoitettua tarinaa hanamista, japanilaisesta kulttuurista ja kirsikkapuiden kukintaan liittyvistä perinteistä. Kävely- ja pyöräkierroksen aikana voi pysähdyksien välissä tai kirsikkapuiden alla nautitun piknikin aikana myös kuunnella japanilaista musiikkia.


Kirsikkapuukierroksen kartan voi ladata ja tarinoita sekä soittolistaa kuunnella kaupungin verkkosivuilta osoitteessa www.kerava.fi/kirsikkapuukierros. Tarinat ja soittolista löytyvät myös Spotifyista. Painettuna kartan voi hakea kirjastolta, Sinkasta tai Sampolan asiointipisteestä. Kuvia kukkivista kirsikkapuista ja hetkistä kirsikkapuiden katveessa voi jakaa Instagramissa hashtageillä #kirsikkapuukierrosKerava ja #kirsikkapuuhetki.

Päivitetty 12.05.2021 klo 15:23