Uutiset

Keravan päivä lähestyy - lähde kävelylle ja kohtaa taidepilkahduksia sunnuntaina ympäri Keravaa

11.06.2021 klo 11:00

Taidepilkahdukset ovat muutaman minuutin esityksiä, jotka levittäytyvät Keravan eri kolkkiin Keravan päivänä, tulevana sunnuntaina 13.6. klo 10-14. Kannustamme kaikkia lähtemään liikkeelle tapahtumapäivänä, sillä taide-elämys saattaa löytyä kulman takaa.

Keravan päivä tarkoituksena on ilahduttaa ihmisiä live-esityksillä pitkästä aikaa. Esityskattaus on monipuolinen ulottuen musiikista tanssiin ja cheerleadingista esittävään taiteeseen. Yhteistä niille on muutaman minuutin pituus ja yllätykselliset esityspaikat ympäri kaupunkia, siispä kannattaa jalkautua kaupungille sunnuntaina klo 10-14. Lisäksi kannattaa seurata sunnuntaina aktiivisesti päivittyviä Keravan kaupungin sosiaalisen median tilejä (Instagramissa @cityofkerava ja Facebookissa Keravan kaupunki), sillä myös sitä kautta pääsee näkemään otteita Keravan päivän pilkahduksista ja mukaan tunnelmaan.

– Halusimme luoda tapahtumakonseptin, jossa ihmiset voivat kokea arjesta poikkeavia taide-elämyksiä turvallisesti ja matalalla kynnyksellä, vain lähtemällä kävelylle. Ripottelemalla yli 50 esitystä yli 30 paikkaan ympäri Keravaa, pystymme tuomaan elämykset keravalaisen lähelle ja ilahduttamaan kaupunkilaisia pitkän tapahtumien tauon jälkeen, kuvailee kulttuuripalvelupäällikkö Saara Juvonen. 

Keravan päivänä voit kohdata muun muassa kolmemetrisen Christiane Vulpius -nuken. Kaupungilla tanssiva jättiläisnukke on Tiina Kolehmaisen luoma performanssi, jonka teemana on väri. Esityksessä väriopin luojan, Goethen, vaimoa Christianea tanssittaa kolme vastaväriparia.

Esitykset liikkuvat päivän aikana paikasta toiseen. Vinkkejä tapahtumapaikoista löytyy Keravan päivän sivuilta. Taidepilkahduksiin voi päivän aikana törmätä esimerkiksi Salavapuistossa Saviolla, Lintulammenkadulla Jaakkolassa, Kalevan kaduilla ja ympäri keskustan aluetta. Vaikka ulkona saa kokoontua jo hieman vapaammin, niin muistutamme ihmisiä myös koronarajoituksien noudattamisesta.

Keravan päivää voi seurata myös kotoa käsin tai vaikkapa piknikillä puistossa, nimittäin lähetämme Pääjuhlan Keravan yhteiskoulun tiilisalista suorana Youtube-kanavallamme klo 12 (Keravan kaupunki Official). Pääjuhlassa selviää Keravan tähtilaatan saaja, Vuoden keravalainen ja Keravan vuoden 2020 ympäristöpalkinnon saaja. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Keravan kaupungin sosiaalisen median tilit, jotka päivittyvät sunnuntaina aktiivisesti:

YouTube @keravankaupunkiofficial

Instagram @cityofkerava

Facebook Keravan kaupunki

Keravan päivänä järjestetään myös kuvakirjavaalit, eläinkierroksia ja muuta mukavaa ohjelmaa

Keravan kirjastolla järjestetään kuvakirjavaalit, joissa jokainen voi äänestää uusien kotimaisten kirjojen joukosta suosikkiaan. Kirjastokortilla voi lainata myös piknik-korin ja viltin, pihapelejä, hyppykeppejä, palloja, mailoja ja mailasettejä. Keravan päivä kirjastossa on myös sakoton päivä. Myöhästymismaksut juuri palautetuista tai uusituista lainoista ja aiemmin kertyneet maksut poistetaan velkasaldosta.

Keravan kartanon pihalla (Kivisillantie 12) on huovutuspaja klo 10-14. Huvutuspaja on maksuton ja se on tarkoitettu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille. Huovutuspajaan mahtuu 9 henkeä kerralla ja pajaan voi osallistua sitä mukaan, kun paikka vapautuu.

Kestävän elämän yhteisö Jalotus järjestää kotieläin opastuksia Keravan päivänä klo 10, 11 ja 13. Niissä pääsee tutustumaan Jalotuksen ystävällisiin lampaisiin, kukkoihin, kanoihin ja pupuihin ohjatusti Keravan päivänä. Aloituspiste eläinsuojalla kana- aitauksen edessä. Ohjatut eläinhetket kestävät 20- 30 minuuttia ja ne toteutetaan voimassa olevat koronarajoitukset huomioiden. Vapaa pääsy.

Keravan kartanon ja Kestävän elämän yhteisö Jalotuksen esittelykierros lähtee kartanon päärakennuksen edestä klo 12. Vapaa pääsy. Oppaana Minja Aho-Miettinen. Maksimi osallistujamäärä 50 henkeä.

Vekarateatterin kesäteatteriohjelmistoon voi kurkata ennakkoon klo 10-13 Kulttuurikeskus Hyyppärässä (Kalevankatu 1).

Lisätietoja päivän ohjelmasta löytyy tapahtumakalenteristamme. 


Päivitetty 11.06.2021 klo 11:07