Uutiset

Lumi, liukkaat tiet ja pimeä vuodenaika edellyttävät malttia liikenteessä

14.01.2021 klo 16:45

​Tällä viikolla runsas lumentulo on vaikeuttanut liikkumista myös Keravalla. Aurauskalusto on ollut liikenteessä taukoamatta, mutta lunta on satanut kerralla niin valtava määrä, ettei joka paikkaan ehditä heti. Pelkästään pääväylien pitäminen kulkukelpoisina on tiheän lumipyryn sattuessa haastavaa ja vie aikaa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tiedotteessa todettiin keskiviikkona, että pelastuslaitoksella on ollut kello 7:30 mennessä yhteensä 52 tehtävää, joista 47 kpl on ollut tieliikennetehtäviä. Vantaalla tehtäviä on ollut 28, Hyvinkäällä 6, Järvenpäässä 6, Nurmijärvellä 4, Mäntsälässä 4, Pornaisissa 1 ja Tuusulassa 3. Keravan alueella ei ole tähän mennessä ollut tehtäviä.

Itä-Uudenmaan poliisi korostaa, että nyt tarvitaan kärsivällisyyttä liikenteessä ja nopeudet on pidettävä maltillisina: vauhti tulisi sovittaa ajotilanteen mukaan, matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa ja turvavälit on hyvä muistaa. Hankalat sääolosuhteet aiheuttavat helposti kolareita ja tieltä suistumisia, joten teillä on liikuttava juuri nyt äärimmäisen varovasti. Ajoneuvot pitää puhdistaa lumesta huolellisesti ja varmistaa, että etu- ja takavalot näkyvät kunnolla.

Jalankulkijoiden on hyvä muistaa heijastimet, sillä etenkin tummissa vaatteissa liikkuvaa jalankulkijaa voi olla mahdotonta havaita autosta käsin ilman heijastimia tai valoja. Myös kevyen liikenteen väylät saattavat olla hyvinkin liukkaita, joten varovaisuutta tarvitaan myös liikkuessa jalan tai pyörällä. Kenkiin kiinnitettävät liukuesteet ovat hyviä apuvälineitä etenkin iäkkäämmille ihmisille.


Päivitetty 14.01.2021 klo 17:00