Uutiset

Maria Bang on valittu Keravan kaupungin uudeksi kirjastopalvelujohtajaksi

30.03.2021 klo 13:15

​(kuva Mika Keijonen) 

Keravan vapaa-ajan ja hyvinvoinnin lautakunta on nimittänyt kaupungin uudeksi kirjastopalvelujohtajaksi Maria Bangin. Bang aloittaa uudessa tehtävässään Keravalla 1.3.2021. Vs. kirjasto- ja kulttuuripalvelujohtajana toimii siihen asti Tuula Haavisto.

Filosofian maisteri (FM) Maria Bang on monipuolinen kirjastoalan toimija, joka vaikuttaa muun muassa Suomen kirjastoseuran varapuheenjohtajana. Filosofian maisterin tutkinnon lisäksi hänellä on myös luonnontieteiden kandidaatin ja tradenomin tutkinnot.

Keravalle Bang siirtyy Itäkeskuksen kirjastonjohtajan tehtävästä, jossa on toiminut vuodesta 2019. Sitä ennen hän ollut kirjastonjohtajan sijaisena, sekä palvelupäällikkönä Helsingin kaupungin eri kirjastoissa (2016–2019). Myös Kerava ja Keravan kirjasto ovat Bangille ennestään tuttuja, sillä hän toimi Keravan kaupunkikirjaston vastaavana kirjastonhoitajana vuosina 2011–2016.

- Palaan takaisin Keravalle innokkaana, sillä siellä on ketterä organisaatio ja hyvä tekemisen meininki, joka houkuttelee ja inspiroi. Tunnen myös ison osan kirjaston henkilökunnasta ja on ihanaa päästä taas heidän kanssaan tekemään yhteistyötä, Bang sanoo.

Bangilla on laaja-alaista kokemusta kirjastoalan kehittämistehtävistä, vahva toimintakentän ymmärrys sekä kokemus vastaavan tason operatiivisesta johtamisesta niin ihmisten, prosessien, kuin taloudenkin osalta.

- Otamme Maria Bangin iloisena vastaan johtamaan kirjastoa, joka on hyvin tärkeä paikka kaupunkilaisille. Bangilla on loistavat edellytykset kehittää palvelua vastaamaan nykyistä toimintaympäristöä, jossa kirjastolla on entistä suurempi tehtävä oppimisen ja osallisuuden mahdollistajana, toteaa Keravan kaupungin vapaa-aika- ja hyvinvointitoimialan johtaja Anu Laitila.

#cityofkerava #meilläkeravalla


Päivitetty 23.04.2021 klo 14:37