Uutiset

Osallistu ja vaikuta: Marttilanpuiston peruskorjauksen suunnitelmia esitellään verkkoasukasillassa ti 23.3.

18.03.2021 klo 09:40

​Marttilanpuiston peruskorjauksen suunnittelu on edennyt luonnosvaiheeseen ja tämänhetkisiä suunnitelmia esitellään asukkaille verkossa järjestettävässä asukasillassa tiistaina 23. maaliskuuta klo 16.30-18. Asukasillassa kerrotaan Marttilanpuiston hankkeesta ja tammikuussa järjestetyn asukaskyselyn tuloksista sekä esitellään niiden perusteella tehdyt kaksi puistosuunnitelmaluonnosta. Illan lopuksi on mahdollista kysyä hankkeeseen liittyviä kysymyksiä sekä kommentoida molempia luonnosvaihtoehtoja.


Asukasillan aluksi kerrotaan Saviolla Lehmuskadulla sijaitsevan Marttilanpuiston hankkeesta, jonka tavoitteena on luoda Marttilanpuistosta ikäihmisille suunnattu esteetön, esteettinen ja yhteisöllinen korttelipuutarha ja kiireettömän kohtaamisen paikka. Seuraavaksi kerrotaan tammikuussa järjestetyn asukaskyselyn tuloksista sekä esitellään asukaskyselyn vastausten perusteella tehdyt kaksi puistosuunnitelmaluonnosta.


Molemmissa luonnoksissa on mukana asukkaiden kyselyssä esittämiä toiveita, kuten piknikpöytiä, erilaisia istuinpenkkejä, puutarhakeinu sekä paljon erilaisia kukkia sekä kukkivia puita ja pensaita. Lisäksi molemmissa suunnitelmissa on paljon avointa tilaa rentoutumiseen, liikuntaan, pelailuun ja erilaisille tapahtumille sekä esteetön puistoa kiertävä reitti, jonka varrella on koettavaa eri aisteille.


"Molemmista suunnitelmista löytyy paljon upeita ideoita, joiden avulla Marttilanpuistosta tulisi varmasti asukkaille viihtyisä korttelipuutarha. Luonnosvaihtoehdoista ei kuitenkaan ole tarkoitus valita parasta tai äänestää jompaakumpaa vaan pikemminkin poimia molemmista suunnitelmista ne asiat, jotka tulisi ehdottomasti sisällyttää seuraavaksi tehtävään suunnitelmaehdotukseen", kertoo Keravan kaupungin suunnitteluinsinööri Ulla Eriksson. "Juuri tähän tarvitsemme asukkaiden apua ja näkemystä."


Koronatilanteen vuoksi asukasilta järjestetään verkossa Teamsin avulla. Asukasilta tallennetaan ja se on katsottavissa muutama päivä asukasillan jälkeen 30.3. asti. Lisätietoja asukasillasta ja osallistumislinkki sekä asukasillan tallenne löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.kerava.fi/asukasillat.


Asukasillan lisäksi Marttilanpuiston puistosuunnitelman luonnoksia voi kommentoida vastaamalla kyselyyn osoitteessa bit.ly/marttilanpuisto2 tiistaihin 30.3. asti. Luonnoksiin voi tutustua ja niitä voi kommentoida myös Sampolan asiointipisteessä.


Ympäristöministeriö on myöntänyt kaupungille Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelmasta 18 000 euron hankeavustuksen Marttilanpuiston suunnittelua varten.


Tutustu puistosuunnitelmaluonnoksen vaihtoehtoon 1 ja vaihtoehtoon 2.Päivitetty 18.03.2021 klo 10:03