Uutiset

Osallisuus luo hyvinvointia -seminaari Keravalla 14.9.

ScanStockPhoto-kuvankin kuvistuskuva.
10.09.2021 klo 14:00

Miksi hallinto tarvitsee kaupunkilaisia? Miten keskustelu ja toimiva vuorovaikutus rakentaa osallisuutta? Voivatko osallisuuskäytännöt sulkea nuoria pois? Keravan kaupungin kolmas hyvinvointiseminaari käsittelee osallistumisen mahdollisuuksia tiistaina 14.9. klo 9.00–12.00.

Mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihin on merkittävä osa hyvinvointia. Tutkimusten mukaan osallisuuden kokemus lisää hyvinvointia, turvallisuutta, uskoa tulevaisuuteen ja omiin mahdollisuuksiin.

Kuntien rooli osallistajana on kasvanut, ja kaupunkilaisille on yhä suurempia odotuksia sen toteutumisesta. Mielipiteiden ja käyttäjäkokemuksen kysyminen on yhä useammin osa päätöksentekoprosessia. Tasavertainen osallistaminen vaatii räätälöityjä prosesseja, resursointia ja aitoa kiinnostusta kaupunkilaisten toiveisiin, tarpeisiin ja mahdollisiin osallistumisen esteisiin.

Osallisuus luo hyvinvointia -seminaari tarjoaa ajankohtaiskattauksen osallisuuteen liittyvistä kokonaisuuksista. Puhujina tapahtumassa ovat muun muassa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio ja Erätauko-säätiön asiantuntija Anna Väänänen. Tilaisuudessa järjestetään myös paneelikeskustelu nuorten osallisuudesta, johon osallistuvat tutkija Georg Boldt, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone sekä perusopetusjohtaja Terhi Nissinen ja nuorisovaltuuston puheenjohtaja Lauri Nordström Keravan kaupungilta. Keskustelu pohjautuu Boldtin väitöskirjaan, jossa tutkittiin miten osallisuusrakenteet vastaavat kansalaisten odotuksia.

Osallisuus luo hyvinvointia -seminaari järjestetään tiistaina 14.9. klo 9–12.00 Keuda-talossa kaupungin henkilöstölle ja luottamushenkilöille (Keskikatu 3, 04200 Kerava).

Lisätiedot seminaarista

toimialajohtaja Anu Laitila, puh. 040 318 2055, anu.laitila@kerava.fi
Mediayhteydenotot ja haastattelupyynnöt: viestintäjohtaja Thomas Sund.  puh. 040 318 2939, thomas.sund@kerava.fi

 


Päivitetty 14.09.2021 klo 13:07