Uutiset

Pohjois-Kytömaan asukasillan tallenne katsottavissa 26.2. asti

17.02.2021 klo 18:40

​Pohjois-Kytömaan kaavaluonnosta esiteltiin 16. helmikuuta verkossa järjestetyssä asukasillassa, jota seurasi 20 kaavahankkeesta kiinnostunutta asukasta. Illan aikana esiteltiin kaavahanketta, jonka tavoitteena on lisätä virkistysalueita sekä laajentaa Kytömaalla jo olemassa olevaa asuinaluetta erillispientaloista sekä pien- ja rivitaloista koostuvaksi lähellä luontoa sijaitsevaksi asuinalueeksi, sekä alueen puisto- ja katusuunnitelmaluonnoksia. Illan lopuksi asukkailla oli mahdollisuus kysyä hankkeeseen liittyviä kysymyksiä.


Kaavaluonnoksessa on suunniteltu Pohjois-Kytömaalle noin 450 asukkaan uusi asuinalue, joka ulottuisi pohjoiseen aina Tuusulan rajalle asti. Alustavan arvion mukaan alue voisi koostua 50-60 uudesta omakotitalotontista sekä noin 5-10 uudesta rivitalo- tai pienkerrostalotontista.


Asumisen lisäksi kaupunki haluaa kaavahankkeen avulla osoittaa alueelle leikkipuiston sekä uusia virkistysalueita ja polkuverkostoja luonnossa liikkumista varten. Kaupunki haluaa myös säilyttää alueen paikallisesti arvokkaat luontokohteet ja yhtenäiset ekosysteemiverkostot sekä tuoda ne helpommin kaikkien keravalaisten käyttöön.


Asukasillan tallenne on katsottavissa 26.2.2021 asti kaupungin verkkosivuilla. Jos haluat katsoa tallenteen kokonäytön tilassa, aloita katselu ja klikkaa videon oikeassa alareunassa oleva Youtube-tekstiä. Tämän jälkeen video aukeaa kaupungin Youtube-kanavalla, jossa videota voi katsella kokonäytön tilassa.


Pohjois-Kytömaan kaavaluonnokseen ja materiaaleihin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla. Kaavahankkeen luonnos on nähtävillä 4.-26.2.2021, ja siitä voi jättää mielipiteen nähtävilläoloajan aikana joko sähköpostitse kaupunkisuunnittelu@kerava.fi tai osoitteeseen Keravan kaupunkikehityspalvelut, PL 123, 04201 Kerava.

 


Asukasillan ohjelma:
00.00 Kaavaprosessin kulku, kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos
8.00 Kaavahankkeen esittely, kaava-arkkitehti Tommi Jääskeläinen
39.42 Kysymyksiä ja keskustelua

Päivitetty 17.02.2021 klo 18:45