Uutiset

Puukerrostalo Asuntomessuille Keravalle -arkkitehtuurikilpailun osallistujat on valittu

18.05.2021 klo 18:45

​Puukerrostalo Asuntomessuille Keravalle -arkkitehtuurikilpailun osallistujiksi on valittu Voodoo + EGA design team, Arkkitehdit Tommila + Kaleidoscope sekä ArkOpen + HELT arkkitehdit. Osallistujat arvottiin 48 osallistumishakemuksen joukosta toteuttamaan laadukasta puukerrostaloratkaisua Keravalla vuonna 2024 pidettäville Asuntomessuille.


Osallistujajoukosta löytyy vankan kotimaisen osaamisen lisäksi myös kansainvälistä näkemystä.


"Olemme erittäin tyytyväisiä, että laadukkaan ja toimivan puukerrostalon rakentaminen Asuntomessualueelle herätti näin paljon kiinnostusta ja, että osallistujien taso oli niin korkea", toteaa toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä Kiinteistö Oy Nikkarinkruunusta.


Puukerrostalo Asuntomessuille Keravalle -arkkitehtuurikilpailun järjestävät Keravan kaupunki ja Keravan kaupungin kiinteistöosakeyhtiö Nikkarinkruunu yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa.


"Kilpailun järjestäminen Keravan kaupungin ja Nikkarinkruunun toimesta vuoden 2024 Asuntomessuille on rohkea ja näkyvä teko edistyksellisen puurakentamisen puolesta" toteaa Asuntomessujen projektipäällikkö Sofia Amberla.


Arkkitehtuurikilpailu on luonteeltaan kutsukilpailu, jonka avoin ilmoittautumismenettely suunnattiin keväällä 2021 puurakentamis- ja asuntosuunnittelun ammattilaisille. Kolme itse kilpailuun osallistuvaa ryhmää ryhmää – Voodoo + EGA design team, Arkkitehdit Tommila + Kaleidoscope sekä ArkOpen + HELT arkkitehdit – valittiin 48 ilmoittautuneen joukosta toukokuussa arpomalla. Arkkitehtuurikilpailu on käynnissä kesän yli ja kilpailun tulokset julkistetaan lokakuussa 2021.

Päivitetty 18.05.2021 klo 18:55