Uutiset

Pyöräilyviikko innostaa polkemaan: osallistu somearvontaan sekä tutustu Keravaan ja lähialueisiin pyöräsuunnistamalla vierailukohteisiin

27.08.2021 klo 16:30

​Pyöräilyviikolla 28.8.-5.9. jatkuu kesällä suositun pyöräsuunnistuksen avulla Keravan ja lähialueiden upeisiin ja monipuolisiin vierailukohteisiin tutustuminen. Lisäksi Pyöräilyviikon aikana on kaupungin somekanavissa käynnissä pyöräilyaiheinen arvonta. Hyppää siis satulan selkään ja osallistu Pyöräilyviikkoon somessa sekä Keravan, Järvenpään ja Tuusulan pyöräreiteillä!


Jos suosittu pyöräsuunnistus ei mahtunut kesäloman ohjelmaan, ehtii Keravan, Tuusulan ja Järvenpään vierailukohteisiin tutustua vielä nyt syksylläkin. Pyöräilyviikkoa varten kesän karttoja on päivitetty lisäämällä kartoille uusia kohteita, joten suunnistamaan voi lähteä uudestaankin. Kohteet on edelleen jaoteltu virkistyksen, taiteen ja historian kategorioihin.


Pyöräilyviikolla on myös käynnissä somearvonta, jonka pääpalkintona on yksi 100 euron lahjakortti Lundbergin pyöräilyliikkeeseen sekä 5 ladattavaa pyörän taka- ja etuvalosettiä. Arvontaan osallistutaan vastaamalla kaupungin Facebookissa ja Instagramissa olevaan Pyöräilyviikon kysymykseen 28.8.-5.9.20 välisenä aikana. Kysymys julkaistaan lauantaina 28. elokuuta klo 10. Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajiin ollaan yhteydessä Pyöräilyviikon jälkeen. Tutustu arvonnan sääntöihin.


Vietä hauska päivä satulan selässä kierrellen Keravan sekä Järvenpään ja Tuusulan pyöräreiteillä

Keravan suunnistuskartan löydät osoitteesta www.kerava.fi/pyöräsuunnistus.  Jos haluat jatkaa pyöräilyä yli kuntarajojen, löydät verkkosivulta myös Järvenpään ja Tuusulan suunnistuskartat sekä yhteisen seutukartan, jolle on koottu kaikki suunnistuskohteet. Karttoja voit käyttää kännykällä PDF-muodossa tai tulostaa kartat kotona käyttöösi. Suunnistuskohteet on viety myös Google Mapsiin. Jos sinulla on Google Maps -sovellus, voit avata linkin https://bit.ly/3qIqc4o ja kohteet avautuvat suoraan kartalle.


Pyöräsuunnistukseen voit osallistua yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa perheen kesken yhdessä polkien. Runsaasta kohdevalikoimasta voit muodostaa mieleisesi suunnistusreitin tai käydä vaikkapa kaikilla kohteilla.


Keravalta ja lähikunnista löytyy myös paikkoja, joilla voit pysähtyä grillaamaan, syömään tai kahville. Muistathan tarkistaa eri kohteiden aukioloajat etukäteen. Mikäli haluat pistäytyä esimerkiksi museossa vierailemassa, huomioithan myös mahdolliset sisäänpääsymaksut.


Kaikille avoin pyöräsuunnistus käynnistyi 8. heinäkuuta ja huipentuu valtakunnalliseen Pyöräilyviikkoon 28.8.-5.9.2021. Pyöräilyviikon tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Pyöräsuunnistuksen järjestävät yhdessä Kerava, Järvenpää ja Tuusula. Palautetta kartoista voit lähettää osoitteeseen tony.toyryla@ramboll.fi. 

Päivitetty 27.08.2021 klo 16:34