Uutiset

Ryhdy puistokummiksi ja pidä huolta lähiympäristösi siisteydestä

09.04.2021 klo 16:45

Kaupunki haastaa asukkaat pitämään huolta lähiympäristöstä ja sen siisteydestä yhdessä kaupungin kanssa. Ilmoittaudu puistokummiksi ja ryhdy huolehtimaan valitsemasi alueen siisteydestä ja viihtyvyydestä roskia keräämällä.


"Puistokummina toimii tällä hetkellä jo melkein 40 innokasta keravalaista", kertoo puistokummiohjaaja Sirpa Meriläinen. "Mukana on perheitä ja pariskuntia sekä lapsia, aikuisia ja eläkkeellä olevia luonnonystäviä. Nuorin puistokummi taitaa olla 2-vuotias. Suosittua on yhdistää puistokummina toiminen koiran kanssa lenkkeilyyn tai muuhun ulkoiluun."


Puistokummi on vapaaehtoinen, joka kerää roskia itse valitsemaltaan alueelta. Alue voi olla oma kotikatu, kodin läheinen metsikkö, leikkipaikka, lähipuisto tai tuttu lenkkimaasto Tavallisesta talkoolaisesta puistokummius eroaa siinä, että toiminta on toistuvaa ja jatkuvaa.


"Puistokummi päättää itse tavastaan osallistua ja vastaa toiminnan järjestämisestä. Roskia voi kerätä itselleen sopivalla tavalla silloin kun se itselle parhaiten sopii joko yksin, koko perheen voimin tai sitten vaikka naapurustosta kasatun ryhmän tai harrastus-, järjestö- tai yhdistysporukan kanssa. Voimassaolevat koronasuositukset ja -rajoitukset tulee tietysti ottaa huomioon koko ajan", Meriläinen jatkaa.


Puistokummeja auttaa ja neuvoo puistokummiohjaaja. Lisäksi kaupunki tukee puistokummeja avustamalla roskien pois viemisessä sekä antamalla kummien käyttöön huomioliivit, roskapihdit, roskapusseja ja työhanskat, jotka voi hakea puistokummiksi ilmoittautumisen jälkeen Sampolan infopisteestä sen aukioloaikojen puitteissa.


Kaupunki järjestää myös vuosittain yhteisen kokoontumisen, jossa juhlistetaan saavutettuja tuloksia ja tutustutaan muihin puistokummeihin. Kevään 2021 tapaaminen järjestetään 24. toukokuuta ja kutsun tapaamiseen saa puistokummiksi ilmoittautumisen jälkeen.


Puistokummitoimintaan pääsee mukaan valitsemalla itselleen alueen ja ilmoittautumalla puistokummiksi joko täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen osoitteessa bit.ly/puistokummiksi tai soittamalla puistokummiohjaajalle, puh. 040 318 2866. 


Lue lisää puistokummitoiminnasta www.kerava.fi/puistokummi.  

Päivitetty 09.04.2021 klo 17:01