Uutiset

Siltojen erikoistarkastukset aiheuttavat lyhyitä muutoksia liikennejärjestelyihin Aseman risteyssillalla ja Talmantien sillalla

03.05.2021 klo 19:45

​Kaupunki jatkaa normaalina turvallisuustoimenpiteenä tehtäviä siltojen erikoistarkastuksia tällä viikolla tarkastamalla Talmantien sillan ja Aseman risteyssillan kunnon. Tarkastukset aiheuttavat lyhytaikaisia muutoksia molempien siltojen liikennejärjestelyihin.


Viime kesänä aloitettuja siltojen erikoistarkastuksia jatketaan tällä viikolla tiistaina Talmantien sillan tarkastuksella klo 10-12, ja Aseman risteyssillalla keskiviikkoaamusta torstai-iltaan asti kestävällä tarkastuksella. Molemmat tarkastukset ovat turvallisuustoimenpiteenä tehtäviä siltojen rutiinitarkastuksia, joilla varmistetaan siltojen kunto ja kartoitetaan mahdolliset korjaustoimenpiteet.


Tarkastusten jälkeen mahdollisia korjauksia varten laaditaan korjaussuunnitelmat, joiden mukaisesti korjauksia tehdään aikaisintaan ensi kesänä. Jos tarkastuksissa havaitaan kiireellisesti tehtäviä korjaustarpeita, korjauksia tehdään jo myöhemmin tänä vuonna.


Lyhytaikaisia muutoksia molempien siltojen liikennejärjestelyihin

Talmantien sillan tarkastuksen ajaksi Talmantien autoliikenne Lahden moottoritien ja Varjakontien välillä ohjataan kiertoreitille sillan kapeuden takia. Moottoripyöräliikenne sekä jalankulkijat ja pyöräilijät voivat ylittää sillan normaalisti. Koko alueen nopeusrajoitus on töiden ajan 30 kilometriä tunnissa.


Keskustan Kehän ja Sibeliuksentien ylittävän Aseman risteyssillan tarkastuksen ajaksi alueen nopeusrajoitus lasketaan sekä sillan alla että sillalla työalueen kohdalla 30 kilometriin tunnissa. Sillalla kaikki ajokaistat pidetään auki ja liikenne ohjataan työalueen ohi. Sillan alla töitä tehdään kevyen liikenteen väylällä niin, että ajorata on molempiin suuntiin käytössä ja molemmin puolin puolet kevytväylästä on koko ajan käytettävissä.

Päivitetty 03.05.2021 klo 19:49