Uutiset

Sirkusmarkkinat järjestettiin viikonloppuna Keravalla

13.09.2021 klo 00:00

Sirkusmarkkinat järjestettiin viikonloppuna Keravalla.

Aurinkomäellä toteutettu kokonaisuus onnistui loistavasti. Sää suosi sekä yleisöä että taiteilijoita.

Sirkusmarkkinoilla oli tarjolla monipuolinen kattaus sirkusosaamista, ja mukana oli monia kansainvälisesti kiertäviä suomalaisia nykysirkustaiteilijoita. Sirkusmarkkinat on järjestetty poikkeusoloissa viimeiset kaksi vuotta. Tänä vuonna Aurinkomäki toimi tapahtuman pääareenana ja koko puistoalue otettiin haltuun sirkusesityksin ja erilaisin työpajoin.

Aurinkomäellä kerrottiin nykysirkuksen keinoin tarinoita tanssittavasta siivouksesta, ravintolan pitämisestä ja kesäisestä roadtripistä. Lavalla nähtiin myös paikallista osaamista, kun Keravan tanssiopiston ja Keravan musiikkiopiston oppilaat esiintyivät. Keski-Uudenmaan tanssiopiston sirkuskoulu Kia Oran! oppilaat osallistuivat myös ohjelmakokonaisuuteen. Sunnuntaina Sirkusmarkkinoiden ohjelmistossa oli sirkustaiteilija Milla Jarkon ja harmonikkataiteilija Harri Kuusijärven intensiivinen kohtaaminen Taiteen kotitalolla Ahjossa.

Sirkusmarkkinoiden tämän vuoden teemaksi nousi selkeästi yhdessä kokeminen. Esiintyjien innostus ja iloisuus yleisöstä oli havaittavissa ja yleisö nautti yhdessä koetusta kulttuurikokemuksesta. Tapahtuma oli lempeä avaus pitkään kestäneiden koronasulkujen jälkeen. Terveysturvallisuusohjeet oli tapahtumassa huomioitu ja tapahtuman yleisvire oli rauhallinen ja tunnelmallinen.

Sirkuksen lisäksi Suomen Tivoli toi säpinää kaupunkiin, ja perinteiseen tapaan Sinkkaan oli vapaapääsy koko Sirkusmarkkinaviikonlopun ajan.

Sirkusmarkkinoilla nähtiin 15 sirkuksen ammattilaista ja yli 30 taiteen perusopetuksen oppilasta. Esityksiä oli yhteensä 12. Sirkusmarkkinat järjestetään seuraavan kerran syyskuussa 2022.

Kuva: Riku Mattila


Päivitetty 13.09.2021 klo 17:12