Uutiset

Talven hiekoitushiekkojen poisto on aloitettu: yöpakkasten mahdollisuus hidastaa katujen kevätsiivousta

08.04.2021 klo 14:20

​Kaupunki on aloittanut talven hiekoitushiekkojen poiston ja katujen kevätpesut. Tällä hetkellä hiekasta puhdistetaan bussireittejä ja suuria valtaväyliä, koska ne pölyävät eniten ja aiheuttavat suurimmat haitat. Työt etenevät kevyen liikenteen väylille, kun hiekoitushiekkojen poistaminen on mahdollista ilman jalankulkijoiden turvallisuuden vaarantumista.


"Katujen kevätsiivous on tasapainoilua katupölyn torjunnan ja yöpakkasten tuoman liukkauden välillä. Yöpakkaset tai niiden mahdollisuus hidastaa kevyen liikenteen väylien puhdistamista, koska kaupungin tulee ottaa huomioon myös vastuu liukkaudentorjunnasta", kertoo tiemestari Peter Englund. "Katuja ei haluta ensin pestä ja sitten hiekoittaa uudelleen jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi yöpakkasten takia."


Sään sallimissa rajoissa kaupunki pesee ja harjaa katuja imulakaisu- ja harjakoneiden avulla. Käytössä on aina kaikki kalusto ja henkilöstö.


"Kokonaisuudessaan siivousurakka kestää 4-6 viikkoa. Hiekanpoisto ei tapahdu hetkessä, koska jokainen katu puhdistetaan useaan kertaan", Englund jatkaa. "Ensiksi nostetaan karkea hiekka, sen jälkeen hieno hiekka ja lopuksi suurin osa kaduista pestään pölystä."

Päivitetty 08.04.2021 klo 14:22