Uutiset

Tarjoamme koronarokotusta ikääntyneille puhelimitse – aikaa rokotukseen ei toistaiseksi voi varata itse

Piirroskuva rokottamisesta.
10.02.2021 klo 13:15

Tarjoamme jokaiselle vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneelle aikaa koronarokotukseen puhelimitse. Koronarokotusaikaa ei voi toistaiseksi varata itse sähköisesti eikä soittamalla terveyskeskuksen ajanvaraukseen. Soitamme sitä mukaa, kun saamme rokotteita käyttöömme ja pystymme tarjoamaan rokotusaikoja. Aikoja tarjotaan ikäjärjestyksessä vanhemmasta nuorempaan.

Pyrimme soittamaan kaikille helmi-maaliskuun aikana. Saamme rokotteita Keravalle edelleen todella vähän, joten vapaita aikoja rokotuksiin on tarjolla vain vähän kerrallaan. Tarjoamalla aikoja itse soittamalla pyrimme vähentämään terveyskeskuksen ajanvarauksen ruuhkaa sekä vähentämään ikääntyneiden stressiä ajan varaamisen suhteen.

– Näin ikääntyneiden ei tarvitse päivystää itse vapaita aikoja, vaan he tietävät, että soitamme heille, kun on heidän vuoronsa saada rokote, Keravan kaupungin johtava ylilääkäri Olli Huuskonen kertoo.

– Tällä tavoin myös ikääntyneiden rokotusjärjestys on tasa-arvoisempi, eikä järjestys riipu siitä, ketkä pystyvät näppärimmin seuraamaan ilmoituksia uusien aikojen avaamisesta.

Soitamme kaikille ikääntyneille niin monta kertaa, että saamme heidät kiinni. Omasta rokotusvuorostaan ei tarvitse huolehtia, vaikka ei huomaisikaan puhelinsoittoamme.

Vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneistä 445 on saanut ensimmäisen rokotteen 9.2. mennessä.

Rokotusväliä pidennetään 12 viikkoon – pystymme rokottamaan myös ikääntyneiden omaishoitajia sekä samassa taloudessa asuvat 65-vuotiaat

Kansallisen suosituksen mukaisesti olemme pidentäneet koronarokotusten annosväliä 12 viikkoon vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi. Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokotusannosta. Annosvälin pidentäminen yleensä lisää rokotuksen tehoa, sillä elimistön tuottama vastustuskyky vahvistuu.
THL:n uutinen suosituksesta rokotusvälin pidentämiseen

Annosvälin pidentäminen mahdollistaa rokotuskattavuuden nopeamman nostamisen, vaikka rokotteita saapuu Keravalle edelleen vähän. Myös ikääntyneiden kanssa samassa taloudessa asuvat 65-vuotta täyttäneet sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat voivat saada rokotuksen. Omaishoitajilla pitää olla virallinen omaishoitajastatus, jotta he voivat saada rokotuksen.

Samassa taloudessa asuville omaishoitajille sekä 65-vuotta täyttäneille tarjotaan rokotusta saman puhelinsoiton yhteydessä, kun rokotusta tarjotaan ikääntyneelle.

Osa ikääntyneistä on ehtinyt saada jo rokotteen ennen kuin rokotusmahdollisuus avautui myös heidän kanssaan samassa taloudessa asuville 65-vuotiaille sekä omaishoitajille. Nämä henkilöt voivat varata rokotteen ajanvarauksen kautta, kun aikoja pystytään avaamaan enemmän.

Lähetämme ikääntyneille postitse info-kirjeen rokotuksista tällä viikolla

Lähetämme tällä viikolla kaikille vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneille info-kirjeen koronarokotuksista postitse kotiin. Kirjeessä kerrotaan siitä, että aika varataan ikääntyneelle puhelinsoittomme yhteydessä ja tarkemmin rokotukseen saapumisesta. Posti toimittaa kirjeen ja sen saapumiseen menee arviolta 2-3 arkipäivää lähettämisestä.

Ikääntyneiden koronarokotukset Keravalla:
  • Soitamme kaikille vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneille ja tarjoamme aikaa koronarokotukseen. Pyrimme soittamaan kaikille helmi-maaliskuun aikana.
  • Rokotusaikaa ei voi toistaiseksi varata itse – ethän soita terveyskeskuksen ajanvarauspalveluun tiedustellaksesi vapaista ajoista tai rokotusten etenemisestä. Avaamme aikoja kuntalaisten itse varattavaksi sitten, kun rokotteen saatavuus tasaantuu ja pystymme avaamaan rokotusaikoja reilummin kerrallaan. 
  • Rokotusväliä on pidennetty 12 viikkoon kansallisen suosituksen perusteella.
  • Saamme rokotteita edelleen todella vähän, mutta rokotusvälin pidentämisen vuoksi pystymme nostamaan rokotuskattavuutta nopeammin.
  • Tämän vuoksi pystymme rokottamaan nyt myös vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneiden kanssa samassa taloudessa asuvat 65 vuotta täyttäneet sekä samassa taloudessa asuvat omaishoitajat. Heille tarjotaan rokotusta saman puhelinsoiton yhteydessä, kun rokotusta tarjotaan ikääntyneelle.
  • Osa ikääntyneistä on ehtinyt saada jo rokotteen ennen kuin rokotusmahdollisuus avautui myös heidän kanssaan samassa taloudessa asuville yli 65-vuotiaille sekä samassa taloudessa asuville omaishoitajille. Nämä henkilöt voivat varata rokotteen ajanvarauksen kautta, kun aikoja pystytään avaamaan enemmän.
  • Lähetämme ikääntyneille postitse info-kirjeen, jossa kerromme rokotusten järjestämisestä Keravalla. Lähetämme kirjeen tämän viikon aikana, kun rokotusten käytännönjärjestelyt varmistuvat.
Päivitetty 18.02.2021 klo 12:25