Uutiset

Tilannetiedote 1.2.2021

01.02.2021 klo 19:20

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 364 (tilanne 1.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 55. Keravalla ilmaantuvuus on 148,64/100 000. 

90 prosenttia tartunnoista liittyy tällä hetkellä tunnistettuihin tartuntaketjuihin, joita ilmenee eniten kotona, työpaikoilla ja lähipiirissä.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa seurataan jatkuvasti epidemiatilanteen näkökulmasta. Vakiintuneen harrastustoiminnan osanottajat ovat tiedossa, joten mahdollisissa altistumistapauksissa voidaan nopeasti reagoida tilanteeseen. Ryhmien koko rajataan 10 henkilöön.

Karanteeni- tai eristyspäätöksen saaneita on tällä hetkellä sen verran paljon, että kaikille ei valitettavasti voida soittaa tai lähettää päätöstä sähköpostitse. Kaikille lähetetään tieto päätöksestä tekstiviestillä. Lisäksi päätökset lähetetään kirjattuna kirjeenä, joita posti säilyttää 14 vuorokautta. Kirjeen voi tänä aikana noutaa joko vastaanottaja tai tämän valtuutettu henkilö. Kirjeen saapuminen kaupungilta Postille kestää 2-4 päivää, jonka jälkeen saat ilmoituksen lähetyksen saapumisesta. Jos et pääse noutamaan kirjettä, ota yhteyttä sähköpostitse riitta.kekki@kerava.fi.

 

Koronarokotukset

Ikäihmisten koronarokotukset jatkuvat. Myös ensimmäiset tehosteannokset annetaan tällä viikolla. Rokotteiden saatavuus on edelleen valitettavan vähäistä, ja rokotusaikoja voidaan avata varattavaksi rajatusti kerrallaan. Tällä hetkellä rokotusajat ovat täynnä. Rokotteiden saatavuudesta tiedetään vain noin viikon verran eteenpäin.

Tietoa rokotuksista kootaan terveyskeskuksen sivuille erilliselle koronarokotussivulle:
https://terveyspalvelut.kerava.fi/oma-terveys/koronarokotus

Terveyskeskuksen ajanvarausnumero on ruuhkautunut koronarokotuksiin liittyvien tiedustelujen vuoksi. Pyydämme seuraamaan ensisijaisesti sähköisiä viestintäkanaviamme: puhelinlinja on hyvä jättää vapaaksi niitä varten, jotka eivät voi etsiä tietoa verkosta ja jotka asioivat muissa terveyteen liittyvissä asioissa.

 

KASVO

Keravanjoen koulu on siirretty viime viikon lopussa etäopetukseen, ja Killan koulussa on yksi luokka karanteenissa.

Heikkilän päiväkodissa 48 henkilöä, joista 12 aikuisia, on asetettu karanteeniin.

Kurjenpuiston päiväkoti on avattu tänään. Henkilöstöä on yhä karanteenissa, joten toiminta turvataan sijaisjärjestelyillä.

Myös kahdessa keravalaisessa yksityisessä päiväkodissa on asetettu ryhmiä karanteeniin.

Altistumisten vuoksi tällä hetkellä on yhteensä noin 160 henkilöä karanteenissa.

Koulujen kerhotoimintaa käynnistetään enintään 10 henkilön ryhmissä.

 

Päivitetty 01.02.2021 klo 19:31