Uutiset

Tilannetiedote 12.4.2021

12.04.2021 klo 14:20

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.


COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 854, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 19 (tilanne 12.4.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 113. Keravalla ilmaantuvuus on 305/100 000. 

Yli 70-vuotiaista keravalaisista 84,4 % on saanut vähintään ensimmäisen koronarokotuksen.

Kaikista keravalaisista 20,7 % on saanut rokotuksen.

Rokotukset

Koronarokotusajanvaraukseen on avattu uutena ominaisuutena kaksoisajanvaraus. Asiakas tai ammattilainen voi varata sekä 1. rokotuksen että tehosterokotuksen ajan samanaikaisesti.

Myös koronarokotuksen perumiskäytännöt muuttuvat: Jos perut ensimmäisen rokotusajan, peruuntuu myös tehosteaika. Tällöin pitää varata molemmat ajat uudestaan. Pelkän tehosteajan voi perua tai siirtää varausoikeuden puitteissa. Koronarokotusaika.fi -palvelussa voi varata ja perua molemmat ajat samalla kertaa.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Koronarokotusaika-fi--palvelussa-voi-varata-ja-perua-1--rokotuksen-sek%C3%A4-tehosterokotuksen-samalla-kertaa.aspx

 

KASVO

Keskuskoulussa sekä Sompion koulun iltapäiväkerhossa on altistunut yhteensä 105 lasta sekä 5 aikuista.

Killan koulussa on altistunut 21 lasta sekä 1 aikuinen.

Tartunnanlähteet ovat tiedossa, altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heille on annettu toimintaohjeet.  

Vuosiluokkien 7-9 opetus toteutuu tästä päivästä 12.4. alkaen vuorotteluopetuksena: yksi viikko opiskellaan etänä ja kaksi viikkoa lähiopetuksessa ikäluokittain. Lukiossa vuorotteluopetukseen siirrytään 14.4. Vuorotteluopetuksen aikana kaikille oppilaille tulee suunnilleen saman verran lähi- ja etäpäiviä.

Vuorottelumalliin siirrytään myös monissa muissa kunnissa ja sellaisilla alueilla, joilla ilmaantuvuus on suurempi kuin Keravalla. Epidemianhallinnan näkökulmasta koulujen etäopetuksen merkitys on vähäinen muihin rajoituksiin nähden. Tartuntojen määrät kouluissa ovat olleet hyvin rajallisia, vaikka kouluissa tapahtuu altistumisia, joista voi seurata karanteeneja. Lähiopetus lisää lasten ja nuorten terveyttä, henkistä hyvinvointia ja jaksamista huomattavasti. Lähiopetukseen saadaan väljyyttä porrastamalla ruokailuja ja välitunteja.

Vanhojen tanssien järjestämistä on pohdittu naapurikuntien kanssa. Vanhojen tanssit saatetaan joutua siirtämään vasta alkusyksyyn.

Päivitetty 12.04.2021 klo 14:38