Uutiset

Tilannetiedote 13.1.2021

13.01.2021 klo 17:00

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 301 (tilanne 13.1.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 28. Keravalla ilmaantuvuus on 75,7/100 000. 

Sote-henkilöstön koronarokotukset ovat käynnissä. Tänään on annettu 40 rokotusta. Tämänhetkisten tietojen mukaan tälle viikolle saataisiin rokotteet 150 henkilöä varten ja ensi viikolle saman verran. Tavoitteena on rokottaa 150 henkilöä viikossa, vaikka tarkkoja rokotusmääriä ei voida ennakoida.

 

SOTE

Muistutamme, että terveyskeskuksen osastoilla sekä hoivakodeissa vieraillessa on ehdottomasti käytettävä maskia koko vierailun ajan. Vierailuaikaa tulee noudattaa tarkasti. Läheiset voivat viedä osastolla olevia ulkoilemaan, mutta esimerkiksi ravintolaan tai muihin sisätiloihin vieminen ei ole sallittua. Säännöistä poikkeaminen voi aiheuttaa sen, että yksiköissä joudutaan tekemään tarpeettomia eristystoimenpiteitä.

KASVO

THL on päivittänyt maskisuositusta siten, että maskinkäyttöä suositellaan 12-vuotta täyttäneille.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Keravan kaupunki noudattaa suositusta ja tarjoaa maskit myös 6. vuosiluokan oppilaille. 


Päivitetty 13.01.2021 klo 17:00