Uutiset

Tilannetiedote 15.1.2021

15.01.2021 klo 15:15

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 305 (tilanne 15.1.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 29. Keravalla ilmaantuvuus on 78,4/100 000. 

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontui eilen käsittelemään mm. lasten harrastustoiminnan järjestämistä. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset ja suositukset jatkuvat toistaiseksi. Koronavirustilanteen huomioon ottaen rajoituksia ei voida toistaiseksi lieventää, vaan rajoitukset jatkuvat 31.1.2021 saakka.

Kaikki organisoitu harrastustoiminta on keskeytetty sisätiloissa. Yli 20-vuotiaiden harrastustoimintaa ei järjestetä myöskään ulkona.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Keravan-kaupungin-toimenpiteet-ja-suositukset-27-11-2020-koronavirusepidemian-levi%C3%A4misen-ehk%C3%A4isemiseksi.aspx

SOTE

Tulevana viikonloppuna rokotetaan hoivakoti Vomman ja palvelukeskus Hopeahovin asukkaat.

Hoivaosasto Helmiinassa ei toistaiseksi järjestetä intervallihoitoa eikä lyhytaikaisjaksoja. Omaishoitajille tarjotaan tukea kotiin.

KASVO

Yhdenvertaisuuden toteutumisen näkökulmasta kaikille abiturienteille tarjotaan mahdollisuus lähiopetukseen 18.1.2021 alkaen. Abiturientteja ei velvoiteta lähiopetukseen, vaan he voivat valintansa mukaan osallistua etäopetukseen tai lähiopetukseen. Oppitunnit järjestetään hybridiopetuksena niin, että lähiopetuksessa olevat ovat luokkatilassa ja etäopetuksessa olevat osallistuvat opetukseen verkkovälitteisesti. Abiturienteille suositellaan kahden viikon mittaista omaehtoista karanteenia ennen ylioppilaskirjoituksia.

Penkkareita ei järjestetä ja vanhojentansseja siirretään.

Taiteen perusopetus järjestetään tammikuun ajan ainoastaan etäopetuksena. Taiteen perusopetukseen kuuluvia oppitunteja ei järjestetä lähiopetuksena myöskään ulkotiloissa. Linjaus koskee sekä yksilö- että ryhmäopetusta.

 

VAPARI

Rajoitusten aikana liikkuva nuorisotila Kerbiili ei järjestä toimintaa kouluilla.
 


Päivitetty 15.01.2021 klo 15:18