Uutiset

Tilannetiedote 15.4.2021

15.04.2021 klo 13:10

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 890, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 15 (tilanne 15.4.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 109. Keravalla ilmaantuvuus on 295/100 000. 

Suurin osa tartunnoista on perheensisäisiä tartuntoja ja osa tartunnan saaneista on kouluikäisiä.

Keravalla saadaan arvion mukaan kesään mennessä rokotettua kaikki ne, jotka ovat kaikkein alttiimpia vakavalle taudinmuodolle.

 

Rokotukset

THL:n linjauksen mukaan AstraZenecan koronarokotetta ei edelleenkään anneta alle 65-vuotiaille. 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla rokotuksia jatketaan AstraZenecalla, sillä heillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada erittäin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä rokotuksen jälkeen.

AstraZenecan koronarokotteen keskeytystä alle 65-vuotiailla jatketaan – THL arvioi keskeytyksen vaikutuksia rokotusohjelmaan - Tiedote - THL

Rokotuspisteellä voi saada vain sen rokotevalmisteen, jolle rokotusaika on varattuna. Tällä hetkellä asiakkaat eivät pysty itse valitsemaan, minkä valmistajan rokotteen haluavat.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Annamme-Keravalla-koronarokotteita-kansallisen-ohjeistuksen-mukaan-asiakkaat-eivat-itse-voi-valita-annettavaa-rokotetta.aspx

THL järjestää kansalaisille avoimen yleisötilaisuuden koronarokotuksista tänään torstaina 15.4. kello 17.30–18.30. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille koronarokotuksista kiinnostuneille. Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa THL:n asiantuntijat vastaavat yleisön ennakkoon lähettämin kysymyksiin.

THL:n asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin koronarokotuksista avoimessa verkkotilaisuudessa - Tiedote - THL

 


Päivitetty 15.04.2021 klo 13:13