Uutiset

Tilannetiedote 16.4.2021

16.04.2021 klo 15:00

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 889, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 1 (tilanne 16.4.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 97. Keravalla ilmaantuvuus on 262/100 000. 

Ulkoharrastustoiminta avataan alle 20-vuotiaille. Toiminta on toteutettava ilman lähikontakteja: turvavälejä ja hygieniaohjeita tulee noudattaa. Kilpailuja ja otteluita ei järjestetä. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.

Keravan kaupunki ei ota käyttöön laajempaa maskisuositusta alakoululaisille. Suositus on edelleen voimassa 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/koronavirus-ja-poikkeustilanne/suositukset-ja-rajoitukset

On äärimmäisen tärkeää, että karanteenissa oleva lapsi vietäisiin koronatestiin ennen karanteenin päättymistä: kouluun tai päiväkotiin ei tule palata ennen kuin on käynyt koronatestissä. Lapsia joutuu karanteeniin kouluissa ja päiväkodeissa, koska koronatestissä ei käydä ennen karanteenin päättymistä ja tämän jälkeen lapsella todetaan koronatartunta.

Rokotukset

Ensimmäisen rokotuksen on tähän mennessä saanut 8830 henkilöä.

Ensi viikon maanantaina 19.4. klo 10 avautuvat rokotusajat varattavaksi perusterveille 60-64-vuotiaille.

Tällä hetkellä rokotamme AstraZenecan koronarokotteella 65–69-vuotiaita (vuonna 1952–1956 syntyneet) riskiryhmään kuuluvia ja perusterveitä. Tälle ryhmälle myös tehosterokote on AstraZeneca. Ne 64-vuotiaat, jotka täyttävät tänä vuonna 65, saavat AstraZenecan rokotteen, vaikka eivät vielä rokotushetkellä olekaan täyttäneet 65. 

Muut rokotettavat ryhmät rokotetaan Pfizerin rokotteella. Myös ne, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotteen AstraZenecaa, saavat tehosterokotteena Pfizerin (pois lukien 65-69-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat ja perusterveet).

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Annamme-Keravalla-koronarokotteita-kansallisen-ohjeistuksen-mukaan-asiakkaat-eivat-itse-voi-valita-annettavaa-rokotetta.aspx

 

SOTE

Potilastietojärjestelmä Apotti otetaan käyttöön ensi viikolla Keravalla. Keravalaiset saavat käyttöönsä Maisa-asiakasportaalin, joka tuo kuntalaisille uusia tapoja seurata ja hoitaa terveystietojaan ja olla yhteydessä ammattilaisiin. Käyttöönoton ajalta on karsittu kiireettömiä asiakasaikoja, minkä vuoksi palveluihin pääsy saattaa olla nykyistä hitaampaa. Uusien toimintatapojen omaksuminen vaatii aina aikaa ja totuttelua myös henkilöstöltä – pahoittelemme käyttöönotosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja kiitämme ymmärryksestänne.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Apotin-kayttoonotto-saattaa-hidastaa-sote-palveluihin-paasya-kevaan-aikana.aspx

 


Päivitetty 16.04.2021 klo 15:28