Uutiset

Tilannetiedote 18.1.2021

18.01.2021 klo 19:35

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty. 


COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 309 (tilanne 18.1.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 30. Keravalla ilmaantuvuus on 81,1/100 000. 

Tällä hetkellä 60 prosenttia tartunnanlähteistä on pystytty tunnistamaan. Useimmat tartunnat ovat lähtöisin lähipiiristä.

Ensimmäisen rokotusviikon aikana rokotettiin yhteensä noin 200 henkilöä. Vommassa ja Hopeahovissa on viikonlopun aikana annettu koronarokote yhteensä 87:lle asukkaalle.

KASVO

Kurjenpuiston päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen. Kaikki asianosaiset on tavoitettu eilen. Karanteenissa on 13 lasta. 

Taiteen perusopetuksesta annetut ohjeet ovat Keravan kaupungin suosituksia yksityisille oppilaitoksille. Keravan kaupunki ei suosittele tällä hetkellä myöskään ulkona tapahtuvaa opetusta.

Lukion preliminäärikirjoitukset ja lähitentti 28.1. voidaan järjestää. Järjestelyissä otetaan huomioon turvavälit, hygieniaohjeet ja maskisuositus. Paikan päälle voi tulla ainoastaan oireettomana ja istumajärjestys on suunniteltu etukäteen.

KAUPUNKITEKNIIKKA

Kalevan koulun parakeissa on ollut tänään vesijohtojen sulatus- ja eristystoimenpiteitä. Tänä aikana käsihygieniasta on huolehdittu käsidesin avulla, sillä vedentulossa on ollut katkoja.

TIETOHALLINTO

Keravan lukion opiskelijoita saatetaan lähestyä kiristystarkoituksella Microsoft Oy:n nimissä joko sähköpostitse tai puhelimitse. On erittäin tärkeää, että kyseiset tai vastaavanlaiset sähköpostit poistetaan ja vastatut puhelut suljetaan välittömästi.

Jos Keravan kaupungilla on tarvetta olla lukio-opiskelijoihin yhteydessä, se tapahtuu joko Keravan kaupungin tai Kuuma-ICT:n nimissä.

Jos epäilet, että tietokoneesi on saattanut joutua tietomurron kohteeksi, kannattaa kone käyttää tarkastuksessa Kuuma-ICT:n asiantuntijoilla tai olla yhteydessä lukion TVT-vastaaviin, jotka neuvovat asiassa.


Päivitetty 18.01.2021 klo 19:39