Uutiset

Tilannetiedote 18.2.2021

18.02.2021 klo 16:30

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 452, uusia tapauksia eiliseen nähden 3 (tilanne 18.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 63. Keravalla ilmaantuvuus on 170/100 000. 

Sipoon kuplahallissa aiemmin tällä viikolla ilmenneestä altistumistapauksesta 13 on keravalaisia altistuneita.

Hallitus suosittelee välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomaille. Jos kuitenkin olet palaamassa ulkomailta, voit arvioida omaehtoisen karanteenin tarvetta THL:n liikennevalomallin avulla: jos saavut Suomeen maasta, joka on THL:n kartassa punainen tai harmaa, suosituksena on 14 vuorokauden omaehtoinen karanteeni. Omaehtoista karanteenia voi lyhentää kahdella vapaaehtoisella testillä. Tutustuthan huolellisesti THL:n matkustusta koskeviin ohjeisiin.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

 

Rokotukset

Anttilan kiinteistöä on valmisteltu niin, että koronarokotukset päästäisiin aloittamaan aikataulun mukaan 22.2.

Pyrimme aloittamaan sairautensa vuoksi riskiryhmään 1 kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset viikolla 8 (22.2.–28.2). Keravalle saapuu tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikolla Astra Zenecan rokotetta, jota ei voida antaa yli 70-vuotiaille. Tämän vuoksi sairautensa takia riskiryhmään kuuluvia aletaan rokottaa ennen kuin kaikki ikääntyneet ovat saaneet rokotteen.

Tiedotamme viestintäkanavissamme heti, kun aikoja riskiryhmien rokotuksiin on varattavissa. Rokotusaikoja varataan ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/pyrimme-aloittamaan-sairautensa-vuoksi-riskiryhmiin-kuuluvien-rokotukset-viikolla-8-ensimmaisena-vuorossa-riskiryhma-1.aspx

Rokotemäärät tulevat vaihtelemaan lähiviikkoina suuresti. Arvion mukaan maaliskuun puoleen väliin mennessä 10 % yli 16-vuotiaista keravalaisista on saanut ensimmäisen rokotteen.

 

SOTE

Keravan kaupunki muistuttaa, että terveyskeskuksen osastoilla vieraillessa on äärimmäisen tärkeää huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä maskinkäytöstä. Maskia tulee ehdottomasti käyttää koko vierailun ajan.

 

KERAVAN ENERGIA

Henkilöstölle on ilmoitettu, että etätyöskentely jatkuu mahdollisesti toukokuun loppuun.

 


Päivitetty 18.02.2021 klo 16:31