Uutiset

Tilannetiedote 19.2.2021

19.02.2021 klo 15:50

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 465, uusia tapauksia eiliseen nähden 13 (tilanne 19.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 74. Keravalla ilmaantuvuus on 200/100 000. 

Arvion mukaan erikoissairaanhoidon potilasmäärät lisääntyvät seuraavien viikkojen aikana.

Sompion koululla on altistunut noin 30 henkilöä, joista yksi on opettaja.

Savion Krouvissa on ollut koronavirukseen sairastunut henkilö ma 15.2. – ke 17.2. Näinä päivinä henkilö on ollut tiloissa useamman tunnin ilman maskia. Paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan koronatesteihin, jos oireita ilmenee.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 18.2., että voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan 31.3. asti.

Koordinaatioryhmä suosittelee, että toisen asteen opetus siirretään hybridimalliin 1.3. lähtien: korkeintaan puolet lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoista on vuorollaan lähiopetuksessa. Ryhmäkokoja säädellään siten, että turvavälit pystytään säilyttämään. Ammatillisessa koulutuksessa siirrytään opetusjärjestelyihin, jossa 1/3 oppimisyhteisöjen / toimipaikkojen opiskelijoista on kerrallaan lähiopetuksessa.

Kerava noudattaa näitä koordinaatioryhmän suosituksia. Keravan linjaamat rajoitukset ja suositukset pysyvät voimassa 31.3. asti.
https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Keravan-kaupungin-toimenpiteet-ja-suositukset-27-11-2020-koronavirusepidemian-levi%c3%a4misen-ehk%c3%a4isemiseksi.aspx

 

Rokotukset

Kotihoidon asukkaista on tähän mennessä rokotettu noin 70. Kotihoidon rokotukset pyritään saamaan seuraavan viikon aikana päätökseen. Kotihoidon piirissä on yhteensä 241 asiakasta.

Rokotukset jatkuvat ensi viikolla: maanantaista 22.2. alkaen rokotukset hoidetaan Anttilan kiinteistössä.

Pyrimme aloittamaan sairautensa vuoksi riskiryhmään 1 kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset viikolla 8 (22.2.–28.2). Keravalle saapuu tämänhetkisen tiedon mukaan ensi viikolla AstraZenecan rokotetta, jota ei voida antaa yli 70-vuotiaille. Tämän vuoksi sairautensa takia riskiryhmään kuuluvia aletaan myös rokottaa ennen kuin kaikki ikääntyneet ovat saaneet rokotteen. Ikäihmisiä rokotetaan kuitenkin edelleen samaan aikaan.

Tiedotamme viestintäkanavissamme heti, kun aikoja riskiryhmien rokotuksiin on varattavissa. Rokotusaikoja varataan ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/pyrimme-aloittamaan-sairautensa-vuoksi-riskiryhmiin-kuuluvien-rokotukset-viikolla-8-ensimmaisena-vuorossa-riskiryhma-1.aspx

Ikääntyneiden koronarokotuksien ajan siirtämistä koskeneessa tekstiviestissä oli virheellisesti mukana automaattinen viesti myös siitä, että uusi rokotusaika olisi Keravan terveyskeskuksella. Jatkossa koronarokotukset annetaan aina Anttilan kiinteistöllä. Pahoittelemme ristiriitaista tietoa sisältäneestä tekstiviestistä aiheutunutta haittaa.

Koronarokotuksien tehosterokotteen, eli toisen rokotuksen aikoja on siirretty 12 viikon päähän niiden asiakkaiden osalta, jotka olivat ehtineet saada ensimmäisen rokotusannoksen ennen rokotusvälin kansallisen ohjeistuksen muuttumista. Kansallisen ohjeistuksen mukaan rokotusväli on 12 viikkoa aiemman noin kolmen viikon sijaan.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/ikaantyneiden-koronarokotuksien-ajan-siirtamista-koskeneessa-tekstiviestissa-virheellisesti-kaksi-tietoa-rokotuspisteesta.aspx

 

VAPARI

Keravalla on voimassa linjaus, jonka mukaan otteluiden pelaaminen on kielletty myös ulkotiloissa.

 

Päivitetty 19.02.2021 klo 15:55