Uutiset

Tilannetiedote 2.2.2021

02.02.2021 klo 18:05

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 369 (tilanne 2.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 57. Keravalla ilmaantuvuus on 154,1/100 000. 

Tartunnanlähteistä pystytään selvittämään tällä hetkellä noin 90 prosenttia. Suurin osa on lähtöisin kotoa, työpaikalta tai lähipiiristä.

Rokotuksiin on tallennettu 160 soittopyyntöä odottamaan saatavilla olevia rokotusaikoja. Rokotteiden saatavuus on edelleen heikkoa.

 

KASVO

Vähemmistöuskontojen sekä harvinaisten kielten äidinkielen tunnit suoritetaan omilta kouluilta käsin etäyhteyksin. Näin vältytään ryhmien sekoittumiselta ns. koontiryhmissä, joissa opetus normaalisti tapahtuu.

 

VAPARI

Me-talon kanssa on sovittu kuukausittaisista yhteistyöpalavereista. Me-talolta voidaan jatkossa jakaa maskeja vähävaraisille. Keravan kaupunki tarjoaa maskit.

Keravan kaupunki suosittelee alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan linjausten noudattamista myös yksityisille toimijoille: toimintaa voi järjestää enintään kymmenen hengen ryhmissä. 12 vuotta täyttäneille on annettu maskisuositus.

 

TALOUS JA TYÖLLISYYS

Lomautettujen määrä on laskenut hieman.


Päivitetty 02.02.2021 klo 18:09