Uutiset

Tilannetiedote 2.6.2021

Sydänlyhty.
02.06.2021 klo 12:35

​COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 983, uusia tartuntoja edelliseen tiedotteeseen nähden 9 (tilanne 2.6., edellinen tiedote 28.5.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 13. Keravalla ilmaantuvuus on 35/100 000.

AVI on päivittänyt linjauksiaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten koronarajoitusten suhteen ja uudet linjaukset ovat voimassa 2.6.–22.6.

  • Sisätiloissa voidaan järjestää 10 henkilön kokoontumisia, joissa osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit ja välttää lähikontakti toisiinsa.
  • Rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää enintään 50 henkilön kokoontumisia. Yli 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää, jos tila on mahdollista lohkoa enintään 50 henkilön erillisiin alueisiin, joiden välissä on selkeä suojavyöhyke.

Lisäksi kaikenkokoisissa ulkotilaisuuksissa asiakkaille tai osallistujille täytyy varmistaa mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei ulkotiloissa enää vaadita.

Lue lisää päivitetyistä linjauksista AVI:n tiedotteesta

Vaikka rajoituksia lievennetään, on muistettava, että koronaepidemia ei ole vielä ohi ja tilanne voi pahentua alueellisesti nopeastikin. Turvallisuus on syytä muistaa edelleen.

Kasvatus ja opetus

Sompion koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen ja 27 oppilasta ja yksi aikuinen on asetettu karanteeniin. Myös Keskuskoulusta on asetettu yksi luokka karanteeniin.

Heikkilän päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen ja yksi päiväkotiryhmä asetetaan karanteeniin.

Kaikki tartunnalle altistuneet on tavoitettu.

Vapaa-aika ja hyvinvointi

Keravan kirjastossa voi oleskella 9.6. alkaen. Kirjastossa avataan istumapaikkoja rajatusti turvavälejä noudattaen ja kirjastossa asioimista ei enää rajoiteta 15 minuuttiin.

Päivitetty 02.06.2021 klo 13:05