Uutiset

Tilannetiedote 22.2.2021

22.02.2021 klo 16:45

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 479, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 14 (tilanne 22.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 77. Keravalla ilmaantuvuus on 208/100 000. 

Sairastuneiden joukossa on yksi päiväkoti-ikäinen, joka on ollut jo edeltävästi karanteenissa. Tartunnan saaneissa ei ole kouluikäisiä.

Palvelukeskus Hopeahovissa on sairastunut yksi työntekijä ja yhden 10-paikkaisen yksikön asukkaan epäillään saaneen koronatartunnan. Asukkaita on asetettu karanteeniin.

Savion Krouvissa 15. – 17.2. olleen koronavirukseen sairastuneen henkilön tapauksessa epäillään UK-varianttia. Kaikkia kyseisenä aikana paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan testeihin 12-13 vuorokauden kuluttua siitä päivästä, jona ovat olleet Savion krouvissa. Testeihin on hakeuduttava heti, jos oireita ilmenee.
https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Savion-krouvissa-todettu-koronatartunta-mahdollinen-UK-variantti---Oireiden-ilmaantuessa-ment%C3%A4v%C3%A4-heti-testeihin.aspx

HUS-alueen tartunnoista noin 70 prosenttia on UK-varianttia. Keravalla on todettu ainoastaan yksittäisiä varianttitapauksia.

Pfizerin rokotteen on todettu estävän koronavirustartunnan leviämisen lähes 90-prosenttisesti.

Rokotukset

Iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökunnasta ja asukkaista noin 92 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen.

Kriittisen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä 80 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen.

Vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneistä sekä samassa taloudessa asuvista omaishoitajista ja yli 65-vuotiaista 75 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen.
https://terveyspalvelut.kerava.fi/oma-terveys/koronarokotus

Rokotuspiste Anttilan kiinteistössä aloittaa toimintansa tällä viikolla. Järjestelyt on saatu hoidettua niin, että ensimmäisiä rokotuksia voidaan antaa keskiviikosta eteenpäin. Tämän päivän aikana on asennettu vielä tietoliikenneyhteyksiä.

 

KASVO

Käynnissä on hiihtolomaviikko, jonka jälkeen 1.3. lähtien lukiolaiset siirtyvät opetuksessa hybridimalliin: korkeintaan puolet lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoista on vuorollaan lähiopetuksessa. Ryhmäkokoja säädellään siten, että turvavälit pystytään säilyttämään.

Sompion koulun viime viikon altistumisen vuoksi karanteenissa on kahden luokan oppilaita, yhteensä 36. Myös yksi opettaja on asetettu karanteeniin.

 


Päivitetty 22.02.2021 klo 16:55