Uutiset

Tilannetiedote 22.3.2021

Lyhty ja kynttilä.
22.03.2021 klo 17:25

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 665, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 21 (tilanne 22.3.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 75. Keravalla ilmaantuvuus on 203/100 000. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päättänyt keskeyttää AstraZenecan rokotteen käytön tilapäisesti, eikä AstraZenecan rokotteella rokoteta tällä viikolla.

THL:n uutinen – THL on päättänyt AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä

Keravalla ei oltu vielä avattu tälle viikolle AstraZenecan rokotusaikoja, joten rokotusaikoja ei ole jouduttu perumaan.

Astra Zenecan rokotteella on Keravalla rokotettu riskiryhmään kuuluvia alle 70-vuotiaita henkilöitä. Näiden ryhmien rokotukset ovat tauolla tämän viikon ajan. Ikääntyneiden rokotuksia jatketaan Pfizer-BioNTechin rokotteella.

Tälle viikolle saapuneet AstraZenecan rokotteet saadaan annettua heti, kun THL myöntää luvan rokotusten jatkamiselle.

Kasvatus ja opetus

Päiväkoti Pilkkeessä Kurkelassa on tapahtunut altistuminen koronavirustartunnalle. Altistuneena on 20 lasta ja 2 aikuista. Myös Kanniston päiväkodissa on tapahtunut altistuminen ja altistuneena on 24 lasta ja 9 aikuista.

Päivölänlaakson koulussa on tapahtunut altistuminen koronavirustartunnalle. Altistuneena on 17 oppilasta ja 3 aikuista.

Kaikki tartunnalle altistuneet on tavoitettu.

Ateriapalvelut varautuu jatkamaan yläkoululaisten kouluruokailun järjestämistä koululounaan korvaavana ruokajakeluna, jos yläkoululaisten etäopetusta päätetään jatkaa.

Päivitetty 22.03.2021 klo 17:25