Uutiset

Tilannetiedote 23.2.2021

23.02.2021 klo 16:50

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 483, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 4 (tilanne 23.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 77. Keravalla ilmaantuvuus on 208/100 000. 

Hopeahovissa on otettu näytteitä asukkailta siinä yksikössä, jossa todettiin koronavirustartunta. Positiivisia tuloksia ei ole toistaiseksi todettu.

Keravan terveyskeskuksen osastoilla ei voi enää vierailla koronavirusepidemian pahenemisen vuoksi. Vierailukiellolla pyritään varmistamaan potilaiden ja työntekijöiden turvallisuus poikkeustilanteessa. Vierailukielto koskee molempia Keravan terveyskeskuksen osastoja 23.2.2021 alkaen. Vierailukielto ei koske saattohoidossa olevia potilaita, eikä hoivaosasto Helmiinaa.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/keravan-terveyskeskuksen-osastoilla-ei-voi-enaa-vierailla-koronavirusepidemian-pahenemisen-vuoksi.aspx

Rokotukset

Anttilan rokotuspisteen toiminta alkaa huomenna (Kauppakaari 1). Jatkossa kaikki rokotukset järjestetään Anttilan kiinteistössä. Rokotukseen tulee aina olla aika varattuna ja rokotukseen voi saapua vain terveenä.

https://terveyspalvelut.kerava.fi/oma-terveys/koronarokotus

Kerava aloittaa sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset. Rokottaminen aloitetaan THL:n luokittelun mukaisesti ensimmäisestä riskiryhmästä. Keravalle on saapunut AstraZenecan rokotetta, jota ei voi antaa yli 70-vuotiaille. Tämän vuoksi ensimmäistä riskiryhmää aletaan rokottaa ennen kuin kaikki ikääntyneet ovat saaneet rokotteen. Ikääntyneiden rokotuksia jatketaan ensimmäisen riskiryhmän rokotuksien rinnalla.

Ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin voi varata ajan itse, ja aika varataan ensisijaisesti koronarokotuksia varten avatun ajanvarausjärjestelmän kautta (koronarokotusaika.fi).

Itse tehtävä ajanvaraus on avautunut vain ensimmäisen riskiryhmän koronarokotuksiin. Vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneiden rokotuksiin ei voi toistaiseksi varata aikaa itse, vaan soitamme jokaiselle tähän ryhmään kuuluvalle ja tarjoamme aikaa rokotukseen ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorempaan.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/kerava-aloittaa-sairautensa-vuoksi-ensimmaiseen-riskiryhmaan-kuuluvien-vuonna-1952-1956-syntyneiden-rokotukset.aspx

  

Päivitetty 23.02.2021 klo 16:53