Uutiset

Tilannetiedote 23.3.2021

Lyhty ja kynttilä.
23.03.2021 klo 15:10

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 679, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 14 (tilanne 23.3.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 85. Keravalla ilmaantuvuus on 230/100 000.

Muistutamme, että yhteisen turvallisuuden vuoksi on ehdottoman tärkeää että koronataudin saanut henkilö kertoo kontakteistaan tartunnanjäljittäjälle totuudenmukaisesti. Näin altistuneisiin henkilöihin voidaan olla yhteydessä ja tartuntaketjuja pystytään katkaisemaan tehokkaammin.

Tällä viikolla Keravalla rokotetaan ikääntyneitä henkilöitä Pfizer-BioNTechin rokotteella. Alle 70-vuotiaita riskiryhmään kuuluvia henkilöitä ei rokoteta tällä viikolla, sillä THL on keskeyttänyt AstraZenecan rokotteen käytön tilapäisesti.

Kasvatus ja opetus

Ateriapalvelut varautuu yläkoululaisten etäopiskelun mahdolliseen jatkumiseen. Wilman kautta on lähetetty 7.–9.-luokkalaisten huoltajille kysely halukkuudesta tilata koululounas ruokakassina siinä tapauksessa, jos yläkoululaisten etäopiskelu jatkuu. Vastausaikaa kyselyyn on keskiviikkoon 24.3.2021 klo 9.00 asti. Jos etäopetus jatkuu, ruokakassi jaetaan vain oppilaille, jotka ovat tilanneet ruuan etukäteen vastaamalla kyselyyn.

Koululaisten huoltajia muistutetaan, että oppilaan viemistä koronatestiin suositellaan, jos oppilaalla on yksikin koronavirustautiin sopiva oire. Kouluun ei saa saapua oireisena.

Päivitetty 23.03.2021 klo 15:10