Uutiset

Tilannetiedote 24.2.2021

24.02.2021 klo 17:25

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 494, uusia tapauksia eiliseen nähden 10 (tilanne 24.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 78. Keravalla ilmaantuvuus on 211/100 000. 

Sairastuneiden joukossa on yksi päiväkoti-ikäinen (ei ole ollut tartuttavana päiväkodissa) ja yksi yläkouluikäinen (ei ole ollut tartuttavana koulussa). Palvelukeskus Hopeahovissa on todettu koronatartunta yhdellä asukkaalla ja hoivakoti Vommassa yhdellä työntekijällä.

HUS:issa on sairaalahoidossa 71, joista teholla 17 potilasta. Perusterveydenhuollon osastoilla on 21 potilasta. Sairaalahoidossa on yhteensä 92 potilasta.

Sairaaloiden kuormitus tulee lisääntymään edelleen erityisesti iäkkäiden sairastumisten vuoksi. Keravalla iäkkäitä sairastuneita on ollut suunnilleen saman verran kuin muissakin Uudenmaan kunnissa.

Hallitus neuvottelee tänä iltana koronatoimista.

Kerava odottaa AVI:n päätöksiä mahdollisista rajoitustoimenpiteistä. Keravan valmiusjohtoryhmä tarkkailee koronatilannetta edelleen päivittäin.

Keravalla kuntosali Power Centerillä on ollut koronatartunnan saanut henkilö 22.2.2021 klo 17-19. Varmistettuihin lähikontakteihin ollaan yhteydessä terveydenhuollosta sekä kuntosalin puolesta. Kaikkia kyseiseen aikaan paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan koronatesteihin matalalla kynnyksellä heti, jos oireita ilmenee.
https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Altistuminen-kuntosali-Power-Centerill%C3%A4-22-2--klo-17-19.aspx

Savion krouvissa on ollut koronavirukseen sairastunut henkilö 18.-19.2. Kyseiseen aikaan paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan koronatesteihin, vaikka täysin selkeitä oireita ei olisikaan.
https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Savion-krouvissa-todettu-uusi-koronatartunta-18--19-2-.aspx

 

Rokotukset

Anttilan rokotuspisteen toiminta alkoi tänään (Kauppakaari 1). Tänään rokotteita annetaan 210. Rokotteita on annettu tähän mennessä yhteensä noin 1800.

https://terveyspalvelut.kerava.fi/oma-terveys/koronarokotus

Kerava aloittaa sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotukset. Rokottaminen aloitetaan THL:n luokittelun mukaisesti ensimmäisestä riskiryhmästä.

Ensimmäisen riskiryhmän rokotuksiin voi varata ajan itse, ja aika varataan ensisijaisesti koronarokotuksia varten avatun ajanvarausjärjestelmän kautta (koronarokotusaika.fi).

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/kerava-aloittaa-sairautensa-vuoksi-ensimmaiseen-riskiryhmaan-kuuluvien-vuonna-1952-1956-syntyneiden-rokotukset.aspx 

Päivitetty 24.02.2021 klo 17:24