Uutiset

Tilannetiedote 25.1.2021

25.01.2021 klo 19:15

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 331 (tilanne 25.1.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 34. Keravalla ilmaantuvuus on 91,9/100 000. 

Noin kolmasosasta koronavirustartunnoista ei osata varmuudella sanoa, mistä tartunnat ovat peräisin. Tällä hetkellä monet ovat kuitenkin lähtöisin perhe- tai lähipiiristä.

Rokotukset jatkuvat ja ovat edenneet hyvin. Tähän mennessä on rokotettu 274 työntekijää sekä 317 hoivayksiköiden asukasta.

Keravalaisessa Bowling & Billiard Garage -keilahallissa on todettu altistuminen koronavirukselle keskiviikkona 20.1. Koronavirustartunta on todettu yhdellä pelaajalla, joka oli paikalla kello 18–22. Alustavan tutkimuksen mukaan kyseessä on mahdollisesti ns. varianttivirus. Altistuneita kehotetaan hakeutumaan koronavirustesteihin karanteenin aikana ja myös karanteenin loppuvaiheessa heti, mikäli pienintäkään oiretta ilmenee.

THL on päivittänyt ohjeistustaan karanteenin pituudesta. Altistuneiden karanteeni kestää 14 vuorokautta ja sairastuneen perheenjäsenten karanteeni 21 vuorokautta.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet

 

KASVO

Abiturienttien lähiopetus käynnistyi viime viikolla. Paikalla on ollut enintään 15 opiskelijaa. Abiturientteja on yhteensä 180. Suurin osa abiturienteista on valinnut etäopetuksen. 

Kurjenpuiston päiväkoti on yhä kiinni viime viikolla ilmenneiden altistumisten vuoksi.

Leirikoulujen järjestämisestä on saapunut kyselyjä. Toistaiseksi leirikouluja ei voida järjestää.

Karanteeniohjeistusta on noudatettava tarkasti: Jos lapsi tai nuori on karanteenissa, hän ei saa mennä päiväkotiin, kouluun tai nuorisotiloille. Omaehtoisessa tai virallisessa karanteenissa pitää välttää lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin.


Päivitetty 25.01.2021 klo 19:14