Uutiset

Tilannetiedote 25.2.2021

25.02.2021 klo 19:10

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 495, uusia tapauksia eiliseen nähden 1 (tilanne 25.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 72. Keravalla ilmaantuvuus on 194,5/100 000. 

Hallituksen tiedotustilaisuus 25.2.

Hallitus totesi tiedotustilaisuudessaan tänä aamuna, että vaikka valtioneuvosto toteaa poikkeusolot, valmiuslakia ei oteta käyttöön: esimerkiksi ulkonaliikkumiskieltoa ei julisteta. Kaikille leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueille asetetaan kuitenkin kolmen viikon mittainen sulkutila 8.3.-28.3.2021 väliseksi ajaksi. Sulkutila koskee seuraavia alueita: Helsinki ja Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Vaasa, Ahvenanmaa ja Lappi.

  • perusopetuksen yläluokat ja toisen asteen opetus siirtyvät etäopetukseen 8.3.-28.3.2021 väliseksi ajaksi. Ylioppilaskirjoitusten järjestäminen turvataan.
  • etäopetus ei koske varhaiskasvatusta ja alakouluja. Opetus on tähänkin asti pystytty järjestämään paikallisella tasolla turvallisesti lähiopetuksena.
  • yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään.

Hallitus vie eduskuntaan esityksen ravintoloiden sulkemisesta: ravintolat suljettaisiin 3 viikoksi ja tämän jälkeen osittaiset rajoitukset jatkuisivat. Etämyynti on sallittua 3 viikon sulkujakson ajan.

Kuntavaalien järjestämisestä keskustellaan puoluesihteereiden kanssa ja asiasta päätetään erikseen.

Lisäksi AVI on antanut linjauksen lähikontaktien välttämisestä. Turvavälit (2 m) pitää pystyä takaamaan asiakkaille sisätiloissa, jotka on tarkoitettu yli 10 hengen samanaikaiseen oleskeluun sekä rajatuissa ulkotiloissa, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen.

AVI on myös kieltänyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki yli kuuden henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Keravan kaupunki odottaa linjausten osalta määräävää lainsäädäntöä. Tiedotamme mahdollisimman pian, mitä toimenpiteitä linjaukset aiheuttavat Keravalla. Etäopetuksen toimenpiteistä tiedotamme lisää huomenna.

Rokotukset

Anttilan rokotuspisteen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Rokotuksia annetaan Keravalla tällä hetkellä seuraaville ryhmille:

  • Iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat
  • Kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö
  • Vuonna 1940 ja sitä aiemmin syntyneet ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat (aikaa ei voi varata itse, soitamme kaikille ryhmään kuuluville)
  • Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat vuonna 1952–1956 syntyneet

Ajan voi tällä hetkellä varata vain ensimmäisen riskiryhmän vuonna 1952–1956 syntyneiden rokotuksiin. Ajat varataan ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta osoitteessa koronarokotusaika.fi, mutta ajanvaraus on mahdollista myös puhelimitse (040 318 3113, ma-pe klo 9–15.30)

Lisätietoa koronarokotuksista, vuorossa olevista riskiryhmistä sekä aina alkuviikosta päivittyvän rokotusmittarin löydät koronarokotussivulta.

https://terveyspalvelut.kerava.fi/oma-terveys/koronarokotusPäivitetty 25.02.2021 klo 19:09