Uutiset

Tilannetiedote 26.5.2021

Sydänlyhty.
26.05.2021 klo 16:25

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 974, uusia tartuntoja edelliseen tiedotteeseen nähden 2 (tilanne 26.5., edellinen tiedote 21.5.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 15. Keravalla ilmaantuvuus on 41/100 000.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksiä kokoontumisrajoituksista koskien yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Kokoontumisissa täytyy noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä, joilla osallistujien terveysturvallisuus varmistetaan.

Uudellamaalla yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset ovat seuraavat:

  • 25.5.–31.5. sisä- ja ulkotiloissa voi järjestää enintään 10 henkilön kokoontumisia.
  • 1.6.–15.6. sisätiloissa voi järjestää enintään 10 henkilön kokoontumisia, ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön kokoontumisia.

Lisätietoa löydät AVIn tiedotteesta

THL järjestää kevään viimeisen avoimen yleisötilaisuuden koronarokotuksista torstaina 27.5. klo 17.30-18.30. Tilaisuudessa asiantuntijat vastaavat yleisön ennakkoon lähettämiin kysymyksiin.
Lisätietoa yleisötilaisuudesta löydät THL:n uutisesta

Kuntavaalit

Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut. Äänestysjärjestelyt on toteutettu koronaturvallisuus varmistaen.
Lue lisää kuntavaaleista Keravan kaupungin verkkosivuilta

Alkukesän juhlien turvallisuus

Muistutamme, että alkukesän juhlien järjestelyissä on noudatettava alueellisten viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia. Vaikka tautitilanne on helpottanut, tartuntariski on edelleen olemassa koko maassa ja alueittain tilanne saattaa myös nopeasti heikentyä.

Vinkkejä turvallisten juhlien järjestämiseen löydät THL:n uutisesta

Vapaa-aika ja hyvinvointi

Uimahalli ja maauimala avataan kesäkuun alkupuolella. Myös ohjattu liikunta alkaa ulkotiloissa. 

Lue liikuntapalveluista tarkemmin tiedotteesta

Opisto järjestää kesällä kurssitoimintaa rajoitukset huomioiden. Osallistujamäärä voi sisätiloissa olla enintään 10 henkilöä, ja ulkotiloissa enintään 50 henkilöä.

Keravan seurakunta

Seurakunta pystyy uusien rajoitusten ja ns. sektoriajattelun myötä ottamaan kirkkoon 52 henkilöä kirkollisiin toimituksiin, kuten häihin, hautajaisiin ja jumalanpalveluksiin. Osallistujat ohjataan turvavälein istumapaikoille tilaisuuksien aluksi.

Rippikoulut käynnistyvät kesäkuussa turvallisuutta noudattaen. Konfirmaatiotilaisuudet järjestetään edelleen striimattuina.

Päivitetty 26.05.2021 klo 16:24