Uutiset

Tilannetiedote 29.1.2021

29.01.2021 klo 17:05

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 350 (tilanne 29.1.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 45. Keravalla ilmaantuvuus on 121,6/100 000. 

KASVO

Keravanjoen koululla (Jaakkolan toimipiste) on todettu koronatapauksia, jotka saattavat olla ns. varianttiviruksia. Kaksi luokkaa on ollut karanteenissa. Uusien tapausten ilmaannuttua koko toimipiste on siirretty etäopetukseen 29.01.-12.02.2021 väliseksi ajaksi. Poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana yläkoululaisten opetus järjestetään etäyhteyksillä.

Ainoastaan perusopetuksen 1-3 vuosiluokkien oppilaat, erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat ja valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa, ellei heitä ole erillisellä tartuntatautiviranomaisen päätöksellä määrätty eristykseen tai karanteeniin.

Osa koulun oppilaista ei ole käyttänyt maskia asianmukaisesti. Keravan kaupunki muistuttaa, että maskinkäyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille ja maskisuositus on käytössä koulupäivän aikana.

Maski suojaa ainoastaan oikein käytettynä. Maskinkäytöllä suojataan ensisijaisesti muita, sillä sairastunut ei levitä virusta ympäristöönsä yhtä tehokkaasti, kun käyttää maskia oikein. Maski antaa suojaa myös ulkopuolelta tulevia viruksia kohtaan, mutta tähän suuntaan suojateho on heikompi.

 

VAPARI

Nuorisotiloille ei voi tulla ilman maskia. Karanteenin aikana ei voi tulla myöskään nuorisotiloille.


Päivitetty 29.01.2021 klo 17:08