Uutiset

Tilannetiedote 29.3.2021

29.03.2021 klo 14:00

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.


COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 741, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 25 (tilanne 29.3.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 123. Keravalla ilmaantuvuus on 332/100 000, mikä on tähän mennessä Keravan korkein ilmaantuvuusluku. 

Korkeaa ilmaantuvuutta selittää osin laaja tartuntaketju, johon liittyy lähes kolmannes viimeisen 2 viikon tapauksista. Ilman tätäkin ilmaantuvuus olisi korkea, noin 230.

83 % tapauksista on sellaisia, joissa tartunnanlähde on tiedossa. Tunnistetut ovat valtaosin perheen sisäisiä, lähipiiristä tai työpaikoilta. Keravalla tartunnat pystytään jäljittämään poikkeuksellisen hyvin ja nopeasti, jolloin altistuneet henkilöt pystytään asettamaan karanteeniin, etteivät he tietämättään tartuttaisi tautia eteenpäin.

Jatkotartunnat perheenjäsenten kesken ovat tällä hetkellä erittäin todennäköisiä. Jatkotartuntoja päiväkotien ja koulujen joukkoaltistumisista on todettu vain vähän.

17 %:ssa tapauksista tartunnan saanut ei pysty tunnistamaan tartunnan alkuperää. Näiden joukosta ei ole pystytty tunnistamaan fyysisiä paikkoja, joissa tartuntoja olisi tullut ja niitä välttämällä tartunnan voisi välttää. Kaikkialla missä ihmiset kohtaavat, oli kyse julkisista tai yksityisistä tiloista, tartunnan mahdollisuus on olemassa eli tartunnan voi saada missä tahansa.

Satunnaisissa hyvin lyhyissä kohtaamisissa ulkona, kuten kävellessä, kun ohittaa toisen, tartunta on hyvin epätodennäköinen, mutta ulkonakin ihmisiä tavatessa on syytä käyttää maskia ja huolehtia turvaväleistä.

Välttämätön asiointi on hoidettava epidemiatilanteesta riippumatta, mutta kaikkea muuta asiointia on syytä välttää ja hoitaa asiointi etänä, jos se vain on mahdollista. Tämä on tärkeää, vaikka liikkumisrajoituksia ei Keravalle toistaiseksi olekaan suunnitteilla. Maskia on käytettävä näissä tilanteissa aina, ja kotiin palattua on tärkeää pestä kädet huolellisesti saippualla.

Rokotukset

Yli 70-vuotiaiden rokotuskattavuus on 57,5 %, yli 16-vuotiaiden 18,0 % ja koko väestön 14,6 %. Vähintään ensimmäisen rokotteen saaneita on Keravalla tällä hetkellä 5 473.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päättänyt, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä tänään 29.3. alkaen. Ensimmäiseen ja toiseen riskiryhmään kuuluville 65–69-vuotiaille keravalaisille on avattu rokotusaikoja varattavaksi.

HUOM! Älä varaa aikaa riskiryhmien rokotukseen, jos olet alle 65-vuotias. Koronarokotusaika.fi-palvelussa ajan varaaminen alle 65-vuotiaalle riskiryhmään kuuluvalle on teknisesti mahdollista, mutta rokotteen voimme tällä hetkellä antaa vain 65–69-vuotiaille. Jos alle 65-vuotias riskiryhmään kuuluva varaa ajan rokotukseen, ilmoitamme henkilölle, että aika joudutaan perumaan.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/AstraZenecan-koronarokotteen-kayttoa-jatketaan-65-vuotta-tayttaneilla-%E2%80%93-aikoja-rokotukseen-on-nyt-varattavissa.aspx

 

KASVO

Kurkelan päiväkodissa on ollut altistumistapaus. 11 lasta on asetettu karanteeniin. Kaikkiin asianosaisiin on oltu yhteydessä.

Savion koulussa on altistunut 14 saman luokan oppilasta sekä 3 aikuista.

Lukion päättökoeviikon 6.-13.4. järjestämisestä linjataan huomenna. Kuntien lähi- ja etäkäytänteet vaihtelevat ja osassa kunnista kokeet toteutetaan sekä lähi- että etäkokeina.Päivitetty 29.03.2021 klo 14:01