Uutiset

Tilannetiedote 3.2.2021

03.02.2021 klo 17:40

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 376 (tilanne 3.2.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 61. Keravalla ilmaantuvuus on 164,9/100 000. 

Tartunnanlähteistä pystytään selvittämään tällä hetkellä noin 90 prosenttia. Suurin osa on lähtöisin kotoa, työpaikalta tai lähipiiristä.

Viime viikkojen lisääntyneet tartuntamäärät eivät ole vaikuttaneet sairaalahoidossa olevien määrään. HUS-alueen sairaalahoitoisten potilaiden määrät ovat laskeneet.

Riskiryhmien rokotuksiin ei oteta toistaiseksi uusia soittopyyntöjä. Tähän mennessä soittopyynnön jättäneille soitetaan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan. Kaikkiin yli 80-vuotiaisiin ollaan yhteydessä puhelimitse. Myös infokirje toimitetaan yli 80-vuotiaille heti, kun rokotusten käytännönjärjestelyt ovat varmistuneet.

KASVO

Kurjenpuiston päiväkodin tartuntaketju on todettu UK-variantiksi, eli herkästi leviäväksi tautimuodoksi. Jatkotartuntoja ei ole ilmennyt.

Koulujen koontiryhmien poikkeukselliset opetusjärjestelyt (omilta kouluilta etäyhteyksin) alkavat huomenna.

 

Päivitetty 03.02.2021 klo 17:41