Uutiset

Tilannetiedote 31.3.2021

31.03.2021 klo 11:15

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.


COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 768, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 14 (tilanne 31.3.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 141. Keravalla ilmaantuvuus on 381/100 000. 

Muuta ohjetta tartuntaryppäiden välttämiseen ei voi antaa, kuin huolehtia turvaväleistä niin sisä- kuin ulkotiloissa, käyttää maskia ohjeiden mukaan silloin kun lähikontaktia ei voi välttää esimerkiksi julkisessa liikenteessä, silloin kun on pakko olla fyysisesti työpaikalla ja kaikissa muissakin tilanteissa, joissa joutuu oleskelemaan samassa tilassa toisen henkilön kanssa. Hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää.

Todetuista tapauksista 48 liittyy samaan tunnistettuun tartuntaketjuun. Kaupunki ei voi kommentoida yksityishenkilöiden tartuntoja tarkemmin. Kyseessä on useita perheitä, tartunnan saaneissa on niin aikuisia kuin lapsiakin. Tartunnan voi saada mistä hyvänsä, missä kohdataan muita ihmisiä: kenenkään tapaamista ilman varotoimia ei voi tällä hetkellä pitää turvallisena.

Lapset saavat tartunnan tyypillisimmin vanhemmiltaan ja ikäihmiset omilta lapsilta tai muulta lähipiiriltä, joiden kanssa ovat olleet tekemisissä. Työikäisten tartunnat tulevat tyypillisimmin työpaikalta tai sosiaalisista kontakteista ystävien ja sukulaisten kanssa.

Rokotukset

65–69-vuotiaiden perusterveiden henkilöiden rokotusajat on nyt avattu varattavaksi koronarokotusaika.fi -palvelussa.
https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Perusterveet-65%E2%80%9369-vuotiaat-pystyvat-nyt-varata-ajan-koronarokotukseen.aspx

 

VAPARI

Kirjaston kirjavinkkaus koululaisille hoidetaan pääsiäisen jälkeen etänä.


Päivitetty 31.03.2021 klo 11:22