Uutiset

Tilannetiedote 4.6.2021

Sydänlyhty.
04.06.2021 klo 14:35

​COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 994, uusia tartuntoja edelliseen tiedotteeseen nähden 11 (tilanne 4.6., edellinen tiedote 2.6.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 23. Keravalla ilmaantuvuus on 62/100 000.

Keravalla on todettu useita joukkoaltistumisia, jotka liittyvät yhteen laajempaan tartuntaketjuun. Karanteenissa on noin 200 henkilöä, joista noin 100 liittyvät samaan tartuntaketjuun.

Muutamassa päivässä on tullut reilusti uusia tartuntoja. Suuri osa tartunnoista ja karanteeneista olisi voitu välttää huolellisella maskien käytöllä ja turvavälien säilyttämisellä sekä koronatestiin hakeutumisesta pienimpienkin oireiden perusteella. Viimeaikaiset tartunnat lienee aiheuttanut herkemmin leviävä virusvariantti.

Kasvomaskin käyttö ja turvaväleistä huolehtiminen on ehdottoman tärkeää kaikessa kanssakäymisessä, jotta koronavirustilanteen paheneminen saadaan Keravalla katkaistua. On myös muistettava, että yksi koronavirusrokotus ei suojaa tartunnalta.

Kasvatus ja opetus

Sompion koulussa on keskiviikkona 2.6. tiedotetun joukkoaltistumisen jälkeen asetettu 17 henkilöä karanteeniin. Myös Keskuskoulusta on keskiviikkoisen tiedotteen jälkeen asetettu kaksi luokkaa karanteeniin.

Karanteeniin ei aseteta automaattisesti ketään, vaan kaikki tilanteet käydään huolella läpi tartunnanjäljityksessä. Karanteeniin asetetaan vain ne henkilöt, joiden on todettu tosiasiassa altistuneen koronavirustartunnalle.

Päivitetty 04.06.2021 klo 14:32