Uutiset

Tilannetiedote 7.1.2021

07.01.2021 klo 16:30

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 286 (tilanne 7.1.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 32. Keravalla ilmaantuvuus on 83,8/100 000. 

Valtakunnallisesti ilmaantuvuusluvut voivat nousta ulkomailta saapuvien henkilöiden mahdollisten tartuntojen vuoksi.

Kerava noudattaa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjausta, jonka mukaan voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan 31.1.2021 asti.
https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Keravan-kaupungin-toimenpiteet-ja-suositukset-27-11-2020-koronavirusepidemian-levi%c3%a4misen-ehk%c3%a4isemiseksi.aspx

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan ja abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen liittyviä rajoituksia arvioidaan uudestaan pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmän kokouksessa 14.1.2021. Kerava päivittää tarvittaessa linjaustaan uusien päätösten pohjalta.

Koronavirusrokotukset alkavat ensi viikolla. Rokote annetaan ensimmäisenä koronaviruspotilaita ja -epäilyjä hoitaville työntekijöille sekä näytteenottajille. Seuraavaksi rokotetaan ympärivuorokautisten hoivayksiköiden henkilökunta sekä asukkaat (viikoilla 3-4).

 

SOTE

Keravan kaupunki muistuttaa, että terveyskeskuksen osastoilla vieraillessa on äärimmäisen tärkeää huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä maskinkäytöstä. Maskia tulee ehdottomasti käyttää koko vierailun ajan.

 

KASVO

Alle 15-vuotiaiden opetus / taiteen perusopetus voidaan järjestää lähiopetuksena.

 

VAPARI

Luistelukentät sekä hiihtoladut voidaan avata ja juoksuportaat pidetään avoinna. Liikkuessa on noudatettava turvavälejä sekä hygieniaohjeita.

Keravan kaupunginkirjasto palvelee edelleen rajoitetusti ja Taide- ja museokeskus Sinkka on suljettu, mutta päiväkoti- ja kouluryhmät voivat edelleen käyttää kirjastoa, museota ja jäähallia osana opetusta. Käynnit on varattava etukäteen.

Nuorisotilat ovat avoinna aiemmin ilmoitettujen käytänteiden mukaisesti: nuorisotiloilla on käytettävä maskia.

Keravan opiston toiminta alkaa ensi viikolla. Rajoitukset vaikuttavat edelleen lähiopetuksen järjestämiseen ja osa ryhmistä siirtyy.

 

SEURAKUNTA

Seurakunnan päiväkerhoja voidaan ensi viikosta alkaen jatkaa, ja seurakunnan nuorisotila Vanha pappila voi olla avoinna samoin edellytyksin kuin kaupungin nuorisotilat.

 

KERAVAN ENERGIA

Käytössä etätyöpakko 11.1. asti kaikissa niissä tehtävissä, joissa etätyö on mahdollista. Linjausta tullaan jatkamaan.


Päivitetty 08.01.2021 klo 09:54