Uutiset

Tilannetiedote 7.4.2021

07.04.2021 klo 14:30

​Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.


COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 812, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 6 (tilanne 7.4.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 117. Keravalla ilmaantuvuus on 316/100 000. 

HUS suosittelee alakoululaisille maskin käyttöä alueellisen epidemiatilanteen mukaan. Myös Keravan kaupunki ottaa käyttöön maskisuosituksen alakoululaisille. Tähän asti maskisuositus on ollut voimassa 12-vuotiaista lähtien. Nyt suositus laajenee siten, että vuosiluokille 1-6 suositellaan maskinkäyttöä. Suosituksen tavoitteena on estää oppilaiden joutuminen karanteeniin altistumisten vuoksi. Maskisuositus ei koske esikoululaisia.

Riskiryhmien rokotusajat avautuvat lähipäivinä varattaviksi. Tästä tiedotetaan mahdollisimman pian. Tavoitteena on saada riskiryhmäläiset rokotettua (Pfizerin rokotteella) toukokuuhun mennessä.

Euroopan lääkevirasto EMA on käsitellyt AstraZenecan rokotteen jatkoa tänään. THL päättää rokotteen käytön jatkamisesta Suomessa EMA:n arvion pohjalta.

 

KASVO

Killan esikoulussa yhdellä aikuisella on todettu koronatartunta. Kaksi aikuista on karanteenissa, lapsia on altistunut 4.

Yläkoulut ja lukio siirtyvät ensi viikolla vuorottelumalliin. Yläkoululaisista lähiopetuksessa on kerrallaan kaksi luokka-astetta ja etänä yksi.

TURVALLISUUS

Keravan kaupunki on yksityisten tilojen käyttöä koskevissa poikkeamissa yhteydessä Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen, joka raportoi edelleen AVI:lle.

Myös kuntalaiset voivat tehdä ympäristökeskukseen tartuntatautilain mukaisia valvontapyyntöjä. Terveysvalvontaan voi ilmoittaa, mikäli kaupoissa, liikuntatiloissa tai muissa yleisölle tai rajatulle osallistujamäärälle avoinna olevissa tiloissa ei ole huolehdittu siitä, että asiakkailla on mahdollisuus välttää lähikontakti muihin ihmisiin. Valvontapyynnön voi tehdä aluetta valvovalle terveys- tai elintarviketarkastajalle.

Ohjeita koronavirusepidemian aikana - Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen www-sivut (keskiuudenmaanymparistokeskus.fi)

 

Päivitetty 07.04.2021 klo 15:05