Uutiset

Tilannetiedote 8.4.2021

08.04.2021 klo 18:00

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun koollekutsuma kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu arkipäivisin. Laitamme kaikkien luettavaksi verkkosivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tiedon siitä, mitä asioita ryhmässä on käsitelty ja millaisia kaupungin toimintaan liittyviä päätöksiä tai linjauksia on tehty.

COVID-19 pikatilannekuva

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 827, uusia tapauksia edelliseen tiedotteeseen nähden 15 (tilanne 8.4.). Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 122. Keravalla ilmaantuvuus on 330/100 000. 

Riskiryhmien koronarokotusajat avautuivat eilen varattaviksi.

https://www.kerava.fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Riskiryhmien-koronarokotusajat-varattavissa-%E2%80%93--1--riskiryhm%C3%A4n-ajat-auki-my%C3%B6s-16-17-vuotiaille.aspx

65-69-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville ja perusterveille on vielä runsaasti vapaita aikoja tämän viikon lauantaille 10.4. Rokotteena on AstraZeneca.

THL päättää AstraZenecan koronarokotteen käytöstä Suomessa, kun Euroopan lääkeviraston arvio on valmistunut. Toistaiseksi AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla, sillä tämän ikäisillä verisuonitukoksia ei ole todettu.

https://thl.fi/fi/-/thl-paattaa-astrazenecan-koronarokotteen-kaytosta-suomessa-kun-euroopan-laakeviraston-arvio-on-valmistunut

 

SOTE

Terveyskeskuksen ajanvarauspuhelin sulkeutuu huomenna perjantaina 9.4. poikkeuksellisesti jo klo 12 henkilöstön koulutuksen vuoksi.  Puhelin on normaalisti auki perjantaisin klo 8-14, mutta 9.4. vain klo 8-12. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Ajanvarauspuhelin toimii normaalisti jälleen maanantaina 12.4.

 

KASVO

Altistumisia on todettu useassa koulussa ja päiväkodissa. Keravanjoen koulun Jaakkolan toimipisteessä altistuneina on 3 aikuista ja 21 oppilasta. Killan esikoulussa on altistunut 3 aikuista ja 18 oppilasta. Kurkelan päiväkodissa altistuneina 6 aikuista ja 40 lasta. Keskustan päiväkodissa altistuneina on 5 aikuista ja 16 lasta. Asianosaisiin on oltu yhteydessä.

HUS:in tiedotteen mukaan alueellisessa koordinaatioryhmässä päätettiin 8.4.2021 täsmentää aiemmin tällä viikolla annettua esi- ja alakoulujen kasvomaskisuositusta seuraavassa kokouksessa, jossa käsitellään myös tekeillä oleva asiantuntijaohjeistus aiheesta. Käyttöönottoa suositellaan siirrettäväksi seuraavan kokouksen jälkeen.

Ohjeistusta hiotaan asiantuntijaryhmässä ja se käsitellään vielä Uudenmaan alueellisessa pandemiakoordinaatioryhmässä.

https://www.hus.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/alueellinen-koronavirusepidemiatilanne-ja-suositukset

Keravan kaupunki odottaa tarkempaa ohjeistusta. Tästä viestitään lisää mahdollisimman pian.

 

Päivitetty 08.04.2021 klo 18:05