Uutiset

Toukokuu on Keravan varhaiskasvatuksessa liikkumisen aikaa

18.05.2021 klo 08:45

Kuvassa Aarteen päiväkodin kuljetus,- ja maalintekoharjoituksia.

Keravan varhaiskasvatuksessa on toukokuun ajan vietetty liikunnallisia Sykettä sydämiin- teemaviikkoja. Niiden aikana kaikissa päiväkodeissa ideoidaan ja toteutetaan erilaisia liikuntaleikkivideoita, joita jaetaan muille varhaiskasvatusryhmille ja lasten perheille. Videoita on jaettu myös ikäihmisten palveluihin katsottavaksi. 

Vuosittain Keravan varhaiskasvatuksen on järjestetty lapsille, heidän huoltajilleen, sekä ikäihmisille iso yhteinen tapahtuma Kalevan urheilukentällä, jossa iloitaan liikkeestä, leikistä ja musiikista. Tänä keväänä on sama idea toteutettu videoiden muodossa. Tavoitteena on vahvistaa liikkumisen positiivisuutta varhaiskasvatuksessa ja jakaa liikkumisen iloa ja uusia ideoita eri ikäisille lapsille, joista perheet ja varhaiskasvatusryhmät voivat ammentaa inspiraatiota omaan liikkumiseensa. Vinkkejä riittääkin jaettavaksi kuukauden jokaiselle arkipäivälle, sillä Keravalla toimii 19 kunnallista ja 9 yksityistä päiväkotia sekä 13 perhepäivähoitajaa, jotka jokainen osallistuvat tempaukseen.

Kekseliäitä tanssi, -jumppa, -ja temppuratavideoita on Peda.netissä jaettukin ahkerasti heti toukokuun alusta alkaen. Lapset ovat kasvattajien kanssa videoineet muun muassa lihaskuntojumppaa metsässä, joogaa ja palloleikkejä. Luvassa on myös esimerkiksi keppihevosrataa sekä pihaleikkivinkkejä.

- Monipuolinen liikkuminen varhaiskasvatuspäivän aikana on erittäin tärkeää jokaiselle lapselle. Liikkuminen tukee lapsen kokonaisvaltaista kasvua, kehittymistä ja oppimista ja tuo iloa päiviin. Yhteisen liikuntatapahtuman jääminen on ollut harmillinen asia, mutta lapset ja kasvattajat innostuivat videoiden tekemisestä suuresti ja olemme saaneet aivan mahtavan tapahtuman tehtyä Keravan varhaiskasvatuksen liikuntavastaavien ansiokkaalla työllä, kertoo kasvatuksen ja opetuksen asiantuntija Hanna Sulonen.

Lapset ovat olleet videoiden sisällön suunnittelusta ja toteutuksesta sekä toistensa tekemien videoiden katselemisesta innoissaan. Sydämet siis tosiaankin sykkivät, sekä ilosta että liikkeestä.

---

 

 

 

 


Päivitetty 18.05.2021 klo 09:17